Reviews

 1. Panasonic DC-S5 review: na 1 maand intensief gebruik

  Panasonic DC-S5 review

  Lees de review van de Panasonic DC-S5 na een maand intensief gebruik voor straatfotografie. We kijken hierbij verder dan enkel naar de specificaties, zodat je een goed beeld van de camera krijgt.

  Lees meer »
 2. Straatfoto's met een ultra-telelens

  Olympus 300mm 4.0 IS PRO

  De Olympus 300mm f/4.0 IS Pro is een van de meest extreme lenzen voor het Micro Four Thirds systeem. Omgerekend naar fullframe heb je een brandpuntsafstand van 600mm, zonder dat je kunt in- of uitzoomen. Ik kreeg de gelegenheid om de lens uit te testen op een roadtrip in het westen van de Verenigde Staten. In deze blog laat ik zien dat je met deze lens nog veel meer kunt dan alleen wildlife fotograferen.

  Wat kun je allemaal met 600mm equivalent?

  Met zo'n enorme telelens kun je natuurlijk geweldige foto's maken van vogels en andere dieren in het wild. Dus als je een safari gepland hebt is zo'n bereik fantastisch. Het is een flinke lens, maar als je hem vergelijkt met vergelijkbare objectieven van fullframe camera's valt het reuze mee. Mede dankzij de beeldstabilisatie kun je hiermee gewoon uit de hand fotograferen! En dat maakte dat ik de lens voor meer kon gebruiken dan wildlife alleen: als je een vogel fotografeert is het geen enkel probleem om met

  Lees meer »
 3. BMX-fotografie met Fujifilm X-T3 + 200mm f/2.0 & 23mm f/1.4

  BMX-fotografie met Fujifilm X-T3 + 200mm f/2.0 & 23mm f/1.4

  Wie aan sportfotografie denkt, denkt normaal niet direct aan Fujifilm. En dat is jammer: het is namelijk een prachtig merk voor sportfotografie. De X-T3 is bijvoorbeeld een zeer snelle camera met uitstekende autofocus. Om de camera goed op de proef te stellen is Rutger er foto's mee gaan maken van BMX'ers in Waalhalla. Het was behoorlijk donker en omdat je al snel sluitertijden van 1/1000 nodig hebt om de BMX'ers er scherp op te krijgen.

  Lees meer »
 4. History is now Berlijn op Ektachrome E100 film

  History is now Berlijn op Ektachrome E100 film

  Digitale producenten stampen de ene na de andere hoge resolutiecamera uit de grond en verleggen de focus richting AI en computional techonlogies onder het mom van “The Future of Photography is Now”. Kodak doet een stap in tegengestelde richting: met de Ektachrome E100 diafilm geeft de filmproducent een stukje geschiedenis terug aan de fotografen. Zo kunnen we blijven genieten van de prachtige kleuren van diafilm. En het mooiste is dat deze film er binnenkort ook in 120mm variant aankomt.

  Lees meer »
 5. Olympus 12-200 voorbeeldfoto's bij Veur-Lent

  Olympus 12-200 voorbeeldfoto's bij Veur-Lent

  We hebben de Olympus 12-200mm f/3.5-6.3 uitgetest in Veur-Lent bij Nijmegen. Omgerekend naar fullframe heb je hier te maken met een 24-400 lens: een enorm bereik in een hele compacte lens. Hieronder zie je de lens op de Olympus OM-D E-M5 II. Deze combinatie weegt minder dan een kilo en is volledig spatwaterdicht.

  Lees meer »
 6. 3 redenen om voor Fujifilm te kiezen

  3 redenen om voor Fujifilm te kiezen

  Fujifilm is een merk met een rijke geschiedenis waar het Fujifilm X-systeem het logische gevolg van is. Fujifilm is in 1934 opgericht als producent van filmrolletjes. Daarna zijn ze ook onder andere fotopapier, camera’s en lenzen gaan produceren. Fujifilm heeft de afgelopen jaren veel indruk gemaakt met hun systeemcamera’s en in deze blog bespreken we de drie belangrijkste redenen om voor Fujifilm te kiezen.

  Lees meer »
 7. De Portugese kust met de Fujifilm XF10-24mm

  De Portugese kust met de Fujifilm XF10-24mm

  De kust van Portugal is een fantastisch natuurverschijnsel. Onze medewerker Patrick was er op vakantie en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Fujifilm 10-24mm 4.0 OIS R intensief uit te proberen. De uitgestrekte landschappen en kustpartijen komen uitstekend tot hun recht met een ultragroothoeklens. De zee doorbreekt her en der de kustlijn en deze inhammen komen geweldig uit op 10mm.

  Lees meer »
 8. Marathon van Rotterdam met de Samyang 24mm en 35mm FE-lenzen

  Marathon van Rotterdam met de Samyang 24mm en 35mm FE-lenzen

  De marathon van Rotterdam is een geweldig evenement: voor ons Nijmegenaren is het te vergelijken met de 4-daagse. De hele stad is in een feeststemming en de lopers zijn voor één dag de helden van de stad. Als je in zo'n drukte gaat fotograferen, is het heel fijn wanneer je een compacte set hebt. Bij een fullframe-set denken veel mensen aan een hoge kwaliteit die gepaard gaat met een hoog gewicht en een groot formaat. De Samyang 24mm f/2.8 FE en de Samyang 35mm f/2.8 FE vormen de uitzondering op de regel.

  Lees meer »
 9. Waarom de Panasonic GX9 perfect is voor straatfotografie

  Waarom de Panasonic GX9 perfect is voor straatfotografie

  Straatfotografie is een mateloos populair fotografiegenre. Wereldwijd leggen talloze fotografen het dagelijks leven op straat vast. Maar welke camera kun je daar nu het beste voor gebruiken? Misschien wel de Panasonic GX9. Wij bespreken vijf redenen waarom deze camera ideaal is voor straatfotografie!

  Lees meer »
 10. Nieuw bij Panasonic: Save LVF, Automarking & LVF-modus

  Nieuw bij Panasonic: Save LVF, Automarking & LVF-modus

  Bij nieuwe camera’s zijn we geneigd vooral te kijken naar specificaties zoals de beeldkwaliteit, de video-opties en de autofocussnelheid. En dan vallen andere nieuwe functies niet meer op. Hier zijn drie nieuwe instellingen op Panasonic camera’s die je waarschijnlijk nog niet kende!

  Lees meer »