History is now Berlijn op Ektachrome E100 film

Digitale producenten stampen de ene na de andere hoge resolutiecamera uit de grond en verleggen de focus richting AI en computional techonlogies onder het mom van “The Future of Photography is Now”. Kodak doet een stap in tegengestelde richting: met de Ektachrome E100 diafilm geeft de filmproducent een stukje geschiedenis terug aan de fotografen. Zo kunnen we blijven genieten van de prachtige kleuren van diafilm. En het mooiste is dat deze film er binnenkort ook in 120mm variant aankomt.

Ektachrome E100 in Berlijn

Sid heeft de E100 meegenomen naar Berlijn om te ervaren hoe de nieuwe versie van deze film eruitziet. Hieronder zie je enkele foto’s die gemaakt zijn met de Leica R7, de 180mm f/2.8 Elmarit en de 28mm f/2.8 Elmarit.

Ektachrome E100

 

Ektachrome E100

 

Ektachrome E100

 

Ektachrome E100

 

Ektachrome E100

 

Ektachrome E100

 

Conclusie

"Ik heb vroeger ontzettend veel met diafilm gefotografeerd en de look van de nieuwe E100 komt heel goed overeen met hoe diafilm vroeger was. Dus ik vind het mooi om te zien dat het nog steeds zo goed is," aldus Sid. Hij geeft ook aan van de laatste foto dat die kleuren die je daar ziet kenmerkend zijn voor dia: zo mooi krijg je ze op geen enkele andere manier.