Ontwikkelen Kleurenfilm

Wij ontwikkelen jouw analoge kleurenfilms razendsnel, goed én voordelig. Alleen speciaal getrainde medewerkers met veel ervaring in het ontwikkelen van analoge films werken in ons vaklab. Daar willen we alleen het beste voor jouw film: We ontwikkelen je films met een professionele C41-ontwikkelmachine. Dankzij de dubbelbaans conisch geslepen assen kunnen er geen krassen op je film ontstaan. Het leidingwater wordt ontkalkt om vlekvorming bij het drogen tegen te gaan.

Scannen en afdrukken

Je kunt je film alleen laten ontwikkelen, maar we kunnen de films ook inscannen en/of afdrukken. Met een prachtige Noritsu-scanner kunnen we je films digitaliseren op zeer hoge kwaliteit. Deze scanner scant echt op de korrel en het resultaat is dan ook van een hele andere klasse dan een flatbedscanner van een paar honderd euro. Ook kunnen we de foto's afdrukken in uitstekende resolutie op premium fotopapier.


Ontwikkelopties uit ons vaklab

Onderstaande opties gelden voor kleinbeeld (35mm) én voor middenformaat (120mm) films

Kleurnegatieffilm

Dit zijn veruit de meestvoorkomende kleurenfilms. Dit is te herkennen aan 'C41' of termen zoals 'Color Negative Film' op de verpakking

Speciale zwart-witfilms

De meeste zwart-witfilms ontwikkelen we via onze zwart-witservice. Maar er zijn zwart-witfilms zoals Ilford XP2 die op C41-procédé gemaakt zijn en deze kunnen op dezelfde manier ontwikkeld worden als kleurnegatieffilms. Op de verpakking of op het rolletje moet dan ergens 'C41' staan

Diafilms cross process

Diafilms horen eigenlijk op een andere manier ontwikkeld te worden. Als je diafilms in een C41-ontwikkelmachine stopt, krijg je hele aparte effecten. Er zijn fotografen die dit interessant vinden, maar zorg dat je van tevoren goed weet wat het effect is. Meer informatie: lomography.nl/tags/41566-crossen/articles & wikipedia.org/wiki/Crossprocessing. Als je je diafilms op de normale wijze ontwikkeld wil hebben, sturen we deze door naar ons centrale lab. De levertijd daarvan is circa 7 werkdagen.


Aanleveropties

Je kunt je films fysiek in onze winkel afleveren, maar ook naar ons opsturen om te laten ontwikkelen. De kosten zijn hetzelfde, behalve dat we tot €50,- verzendkosten van €4.95 rekenen bij het opsturen.

In de winkel

  • Breng je films langs in onze winkel
  • Kleinbeeld is na 1 uur klaar, middenformaat na 2 uur. Hiervoor maakt het niet uit of je alleen laat ontwikkelen, of ook afdrukken en scans laat maken
  • De negatieven en prints kun je afhalen in de winkel. Als je scans hebt besteld, ontvang je die per mail (via WeTransfer)

Online

  • Kies hieronder of het gaat om kleinbeeld of middenformaat
  • Kies of je alleen wil ontwikkelen, of dat je ook scans en/of afdrukken wil
  • Voeg het product toe aan je winkelwagen en reken af
  • Je ontvangt een e-mail met ontwikkelcode(s) die je op elk van de rolletjes moet vermelden
  • Stuur de films met bijbehorende codes op naar onderstaand adres
  • Wij ontwikkelen de film en sturen de negatieven en eventuele prints terug naar jouw adres. Als je scans hebt besteld, ontvang je die per mail (via WeTransfer)

Prijslijst

Kleinbeeld 35mm

per film
Alleen ontwikkelen € 4,95
Ontwikkelen + Scannen* € 14,95
   
Ontwikkelen + Afdrukken 9 x 13 € 14,95
Ontwikkelen + Afdrukken 10 x 15 € 19,95
   
Ontwikkelen + Afdrukken 9 x 13 + Scannen* € 19,95
Ontwikkelen + Afdrukken 10 x 15 + Scannen* € 24,95

Rolfilm

per film
Alleen ontwikkelen € 6,95
Ontwikkelen + Scannen* € 19,95
   
Ontwikkelen + Afdrukken 13-lijn € 19,95
Ontwikkelen + Afdrukken 13-lijn + Scannen* € 24,95
   

*Scans worden verstuurd via WeTransfer®