Blog

 1. Autofocus met vogeldetectie op de Panasonic DC-G9

  Autofocus met vogeldetectie op de Panasonic DC-G9

  De Panasonic DC-G9 kan automatisch vogels en andere dieren herkennen en hier op scherpstellen. In deze blog bespreken we wat je daar mee kunt bereiken en hoe je dit instelt op je camera.

  Lees meer »
 2. 7 redenen om vogels te fotograferen met een Panasonic MFT systeemcamera

  7 redenen om vogels te fotograferen met een Panasonic MFT systeemcamera

  Vogelfotografie is een ontzettend leuk genre, maar het vraagt ook veel van je apparatuur. Je hebt een flinke telelens nodig om vanaf grote afstand een vogel haarscherp in beeld te krijgen. De MFT systeemcamera’s van Panasonic zijn uitstekend geschikt voor het fotograferen van vogels en andere dieren in de natuur. In deze blog bespreken we de 7 belangrijkste voordelen!

  Lees meer »
 3. ND-filters: de ultimate guide

  ND-filter

  Een ND-filter (ook wel grijsfilter genoemd) zorgt dat er minder licht op je sensor valt. Hierdoor kun je overdag een lange sluitertijd gebruiken om mooie effecten te krijgen met stromend water of wolkenluchten. Maar ND-filters worden ook gebruikt in combinatie met flitsers of voor videografie. Er zijn ND-filters met een vaste waarde en variabele ND-filters. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van beide filters en helpen we je op weg om het juiste filter te kiezen.

  Lees meer »
 4. Panasonic DC-S5 review: na 1 maand intensief gebruik

  Panasonic DC-S5 review

  Lees de review van de Panasonic DC-S5 na een maand intensief gebruik voor straatfotografie. We kijken hierbij verder dan enkel naar de specificaties, zodat je een goed beeld van de camera krijgt.

  Lees meer »
 5. Leer beter fotograferen: van een kiekje naar een goede foto

  “Als kiekjes de magnetronmaaltijden van de fotografie zijn, gaan wij jou leren koken!”

  Er worden jaarlijks ruim 1.4 biljoen foto’s gemaakt wereldwijd. Smartphones en digitale camera’s maken het mogelijk om altijd en overal te fotograferen. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar dat we meer foto’s maken, betekent niet dat we ook betere foto’s maken. Ook zegt het aantal foto’s dat we maken niets over het plezier waarmee we fotograferen. Terwijl wij als fotoliefhebbers vinden dat het daar eigenlijk om zou moeten gaan. Daarom organiseren wij fotocursussen en workshops waar goede foto’s en plezier bij het fotograferen centraal staan.


  Deze foto's zijn stuk voor stuk met tijd en aandacht gemaakt

  Van een kiekje tot een goede foto

  Kiekjes zijn de magnetronmaaltijden van de fotografie: het is functioneel, maar je kunt er moeilijk van genieten. Een toerist nee

  Lees meer »
 6. Originele cadeaus voor fotografen

  Originele cadeaus voor fotografen

  Fotografie is een ontzettend populaire hobby. Grote kans dus dat jij een fotohobbyist kent. Maar wat doe je als het kerstmis is, als die camerafreak jarig is of als je net een nieuwe inpaktechniek geleerd hebt die je moet uitproberen? Kijk verder dan de lekkende thermosbekers die eruitzien als cameralenzen en bedenk iets originelers dan smartphone-lensjes (geloof me, je doet het Nederlands Elftal nog meer plezier met een penaltyreeks). Maar wat koop je dan wel? In deze blog laten we de leukste cadeau-ideeën voor fotografen zien in verschillende prijsklassen.


  Cadeau-ideeën voor fotografen onder €50,-

   

  1. Fotoboek over macrofotografie

  Lees meer »
 7. 7 redenen waarom Insta360 One R beter is dan GoPro

  Als je actioncams zegt, zeg je GoPro. Maar de laatste tijd komt daar verandering in: GoPro wordt steeds lastiger verkrijgbaar en de concurrentie wordt steeds beter. Een van de belangrijkste alternatieven is Insta360 met het One R systeem. In deze blog bespreken we 7 redenen waarom dit systeem volgens ons zelfs al beter is dan GoPro.

  1. Modulair

  De eerste reden is dat het Insta360 One R systeem modulair is. Je koopt niet één camera, maar een kit die bestaat uit een battery module, core module en lens module. Een modulair systeem heeft meerdere voordelen:

  • Goedkoper upgraden: koop een module erbij i.p.v. een nieuwe camera
  • Duurzamer: als er iets kapot gaat, hoef je enkel die module te vervangen in plaats van de hele camera
  • Op maat: je kunt een camera samenstellen die perfect aansluit bij jouw w
  Lees meer »
 8. Hoe werkt het Insta360 One R systeem?

  Insta360 wordt momenteel gezien als één van de beste alternatieven voor het steeds slechter verkrijgbare GoPro. Insta360 maakt zeer hoogwaardige actioncams en heeft een eigenzinnige benadering doordat ze een modulair systeem gebruiken. In deze blog laten we je kennismaken met het systeem.


  Modulaire action cam

  De camera’s van het Insta360 One R systeem zijn modulair: je koopt drie modules en samen vormen ze een camera. Je kunt bijvoorbeeld een kit kopen en daar op een later moment losse modules bij kopen. Om een werkende camera te hebben, heb je in ieder geval nodig:

  • Lens module: deze module bevat een lens met een sensor. Dit is het duu
  Lees meer »
 9. Geheugenkaarten, de ultimate guide

  Geheugenkaarten Ultimate Guide

  Alles wat je moet weten over geheugenkaarten. Van fotograaf tot videograaf en van SD-kaart tot CFexpress Type B. We leggen de belangrijkste begrippen uit en helpen je om de ideale geheugenkaart te kiezen!

  Lees meer »
 10. Fotoreis naar Helgoland met Olympus

  Olympus OM-D E-M1 mark III

  Begin 2020 hadden we een introductie-aanbieding op de Olympus OM-D E-M1 mark III. Bij aankoop van de camera maakte je kans op een geheel verzorgde fotoreis naar Helgoland onder begeleiding van Alexander Koenders. Heidi heeft gewonnen en in deze blog vertelt ze over de reis en laat ze enkele prachtige foto's zien!

  Lees meer »