Tips: zó maak jij de mooiste vakantiefoto's!

De zomervakantie komt eraan! Wellicht heb je al een mooie reis geboekt of zit je nog in de oriëntatiefase, maar hoe leg je dit het beste vast? Wil jij deze zomer extra mooie foto's maken, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Dan is onze 1-daagse cursus vakantiefotografie perfect voor jou! Om jou alvast een voorproefje te geven, hebben wij een aantal tips verzameld die jou kunnen helpen om deze vakantie de mooiste foto's te maken!


Lees meer over de 1-daagse cursus

1. Kies het juiste moment van de dag

Fotografeer je op een zonnige dag? Dan krijg je het mooiste licht in de uren vóór zonsondergang en ná zonsopkomst. Midden op de dag is het licht harder en vlakker. Als je weet waar je naar op zoek bent, kun je het moment van de dag uitkiezen. Harde schaduwen kúnnen zorgen voor grafische beelden, als je op de juiste manier hierop inspeelt. Het is dus belangrijk dat je van tevoren weet wat je vast wil leggen. Onze tip is ook om een locatie meerdere keren bezoeken of nog een keer terug te gaan op een ander moment van de dag. Zo zie je wat het licht met een bepaalde locatie kan doen!


2. Gebruik een polarisatiefilter

Ga je naar een zonnige locatie? Gebruik dan een polarisatiefilter als zonnebril voor je camera. Op zonnige dagen krijgen je foto's een mooier contrast, maar het gaat verder: je kunt reflecties écht je beeld uit filteren. Dat maakt een wereld van verschil! Lees meer over de voordelen van een polarisatiefilter in onze blog.


3. Let op de regel van derden

Gebruik de regel van derden voor een betere compositie. Plaats je horizon eens op 1/3 of 2/3 van je beeld, in plaats van in het midden. En kijk ook of je je onderwerp links of rechts in beeld kunt zetten in plaats van vol in het midden. De fotografie regels kunnen houvast bieden tijdens het fotograferen om een meld interessanter te maken.


4. Probeer geen ansichtkaart na te maken

Dit zijn beelden die mensen al heel veel gezien hebben. Probeer daarom vanuit een ander perspectief te fotograferen! Zo creëer je beelden op toeristische plekken die anders zijn! Als het druk is kun je ook een langere sluitertijd gebruiken, dan worden de mensen op de foto mooi vaag.

Over de cursus

Deze cursus is ontworpen voor beginnende fotografen met weinig tot geen ervaring. Ook is de cursus zeer goed geschikt voor als je in het verleden een cursus of workshop hebt gevolgd, maar de kennis wat is weggezakt. Dan kun je mooi je kennis wat opfrissen zodat je komende vakantie weer helemaal klaar bent om mooie foto’s te maken. Tijdens de cursus leer je hoe je je camera het beste instelt, hoe je mooie portretten maakt van je reisgenoot, mooie gebouwen op een goede manier vastlegt én hoe je interessante landschapsfoto's kunt maken!


1-daagse Cursus Vakantiefotografie

Conclusie

  • Kies het juiste moment van de dag.
  • Gebruik een polarisatiefilter
  • Let op de regel van derden
  • Probeer geen ansichtkaart na te maken
  • Tijdens onze 1-daagse Cursus Vakantiefotografie leer je hoe je je camera het beste instelt, hoe je mooie portretten maakt van je reisgenoot, mooie gebouwen op een goede manier vastlegt én hoe je interessante landschapsfoto's kunt maken!