Inspiratie

 1. Leer beter fotograferen: van een kiekje naar een goede foto

  “Als kiekjes de magnetronmaaltijden van de fotografie zijn, gaan wij jou leren koken!”

  Er worden jaarlijks ruim 1.4 biljoen foto’s gemaakt wereldwijd. Smartphones en digitale camera’s maken het mogelijk om altijd en overal te fotograferen. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar dat we meer foto’s maken, betekent niet dat we ook betere foto’s maken. Ook zegt het aantal foto’s dat we maken niets over het plezier waarmee we fotograferen. Terwijl wij als fotoliefhebbers vinden dat het daar eigenlijk om zou moeten gaan. Daarom organiseren wij fotocursussen en workshops waar goede foto’s en plezier bij het fotograferen centraal staan.


  Deze foto's zijn stuk voor stuk met tijd en aandacht gemaakt

  Van een kiekje tot een goede foto

  Kiekjes zijn de magnetronmaaltijden van de fotografie: het is functioneel, maar je kunt er moeilijk van genieten. Een toerist nee

  Lees meer »
 2. Fotoreis naar Helgoland met Olympus

  Olympus OM-D E-M1 mark III

  Begin 2020 hadden we een introductie-aanbieding op de Olympus OM-D E-M1 mark III. Bij aankoop van de camera maakte je kans op een geheel verzorgde fotoreis naar Helgoland onder begeleiding van Alexander Koenders. Heidi heeft gewonnen en in deze blog vertelt ze over de reis en laat ze enkele prachtige foto's zien!

  Lees meer »
 3. 5 creatieve foto-ideeën als je niet naar buiten kunt

  5 creatieve foto-ideeën als je niet naar buiten kunt

  De uitbraak van het Coronavirus is slecht nieuws voor straatfotografen die niets liever doen dan naar plekken gaan waar veel mensen zijn. Maar ook natuurliefhebbers, architectuurfotografen en vele andere fotografen zullen de komende tijd minder naar buiten gaan. In deze blog helpen we je om die tijd door te komen: want dat je meer binnen zit, betekent niet dat je geen mooie foto's kunt maken!

  Lees meer »
 4. Straatfoto's met een ultra-telelens

  Olympus 300mm 4.0 IS PRO

  De Olympus 300mm f/4.0 IS Pro is een van de meest extreme lenzen voor het Micro Four Thirds systeem. Omgerekend naar fullframe heb je een brandpuntsafstand van 600mm, zonder dat je kunt in- of uitzoomen. Ik kreeg de gelegenheid om de lens uit te testen op een roadtrip in het westen van de Verenigde Staten. In deze blog laat ik zien dat je met deze lens nog veel meer kunt dan alleen wildlife fotograferen.

  Wat kun je allemaal met 600mm equivalent?

  Met zo'n enorme telelens kun je natuurlijk geweldige foto's maken van vogels en andere dieren in het wild. Dus als je een safari gepland hebt is zo'n bereik fantastisch. Het is een flinke lens, maar als je hem vergelijkt met vergelijkbare objectieven van fullframe camera's valt het reuze mee. Mede dankzij de beeldstabilisatie kun je hiermee gewoon uit de hand fotograferen! En dat maakte dat ik de lens voor meer kon gebruiken dan wildlife alleen: als je een vogel fotografeert is het geen enkel probleem om met

  Lees meer »
 5. Inspiratie portetfotografen

  Inspiratie portetfotografen

  Je leert fotograferen het beste door het veel te doen (en door onze cursussen te volgen). Maar het bekijken van het werk van andere fotografen kan je ook enorm helpen. Hun foto’s kunnen jou inspireren en helpen betere foto’s te maken. Als ik zelf een portfolio van een andere fotograaf doorgebladerd heb, gaat het direct kriebelen om weer te gaan fotograferen! In deze blog bespreken we X portretfotografen waar we je graag kennis mee willen laten maken.

  Lees meer »