Advies

 1. Originele cadeaus voor fotografen

  Originele cadeaus voor fotografen

  Fotografie is een ontzettend populaire hobby. Grote kans dus dat jij een fotohobbyist kent. Maar wat doe je als het kerstmis is, als die camerafreak jarig is of als je net een nieuwe inpaktechniek geleerd hebt die je moet uitproberen? Kijk verder dan de lekkende thermosbekers die eruitzien als cameralenzen en bedenk iets originelers dan smartphone-lensjes (geloof me, je doet het Nederlands Elftal nog meer plezier met een penaltyreeks). Maar wat koop je dan wel? In deze blog laten we de leukste cadeau-ideeën voor fotografen zien in verschillende prijsklassen.


  Cadeau-ideeën voor fotografen onder €50,-

   

  1. Fotoboek over macrofotografie

  Lees meer »
 2. 7 redenen waarom Insta360 One R beter is dan GoPro

  Als je actioncams zegt, zeg je GoPro. Maar de laatste tijd komt daar verandering in: GoPro wordt steeds lastiger verkrijgbaar en de concurrentie wordt steeds beter. Een van de belangrijkste alternatieven is Insta360 met het One R systeem. In deze blog bespreken we 7 redenen waarom dit systeem volgens ons zelfs al beter is dan GoPro.

  1. Modulair

  De eerste reden is dat het Insta360 One R systeem modulair is. Je koopt niet één camera, maar een kit die bestaat uit een battery module, core module en lens module. Een modulair systeem heeft meerdere voordelen:

  • Goedkoper upgraden: koop een module erbij i.p.v. een nieuwe camera
  • Duurzamer: als er iets kapot gaat, hoef je enkel die module te vervangen in plaats van de hele camera
  • Op maat: je kunt een camera samenstellen die perfect aansluit bij jouw w
  Lees meer »
 3. Hoe werkt het Insta360 One R systeem?

  Insta360 wordt momenteel gezien als één van de beste alternatieven voor het steeds slechter verkrijgbare GoPro. Insta360 maakt zeer hoogwaardige actioncams en heeft een eigenzinnige benadering doordat ze een modulair systeem gebruiken. In deze blog laten we je kennismaken met het systeem.


  Modulaire action cam

  De camera’s van het Insta360 One R systeem zijn modulair: je koopt drie modules en samen vormen ze een camera. Je kunt bijvoorbeeld een kit kopen en daar op een later moment losse modules bij kopen. Om een werkende camera te hebben, heb je in ieder geval nodig:

  • Lens module: deze module bevat een lens met een sensor. Dit is het duu
  Lees meer »
 4. SD-kaarten, onze aanraders

  Alleskunner (meest gekozen)

  Sandisk Extreme Pro 170MB/s UHS-I V30 U3

  • Schrijfsnelheid tot 90MB/s (leessnelheid tot 170MB/s)
  • Ondersteunt UHD 4K-video*
  • Bescherming tegen water, stoten, x-ray en extreme temperaturen
  • Levenslange garantie
  • UHS-I kaart

  Op de kaarten uit de Sandisk Extreme Pro 170MB/s serie kun je vertrouwen. De SD-kaarten zijn razendsnel, degelijk gebouwd en ontzettend betrouwbaar. Ze zijn uitstekend geschikt voor het maken van foto’s en video’s. Bij aankoop van de kaart krijg je gratis toegang tot Rescue Pro Software waarmee je bestanden terug kunt halen als je die per ongeluk verwijderd had. Al met al een uitstekende kaart voor een goede prijs.

  *4K-ondersteuning is afhankelijk van je camera en instellingen

  Lees meer »
 5. Geheugenkaarten, de ultimate guide

  Geheugenkaarten Ultimate Guide

  Alles wat je moet weten over geheugenkaarten. Van fotograaf tot videograaf en van SD-kaart tot CFexpress Type B. We leggen de belangrijkste begrippen uit en helpen je om de ideale geheugenkaart te kiezen!

  Lees meer »
 6. Hotshoes: de verschillende soorten op een rij

  Hotshoe

  De meeste systeemcamera's, spiegelreflexcamera's en premium compactcamera's hebben er een: de hotshoe. Op een hotshoe kun je onder andere flitsers en flitstriggers plaatsen, maar helaas zijn er verschillende soorten hotshoes. Wat moet je doen als je een trigger op een Canon EOS 2000D, 4000D of 250D wil gebruiken? Wat is het verschil tussen de oude en de nieuwe hotshoe van Sony? En hoe universeel is een universele hotshoe eigenlijk? In deze blog bespreken welke hotshoes er zijn en waar je op moet letten.

  Lees meer »
 7. Welke camera past bij jou?

  Camera advies

  De beste camera bestaat niet, maar de camera die het beste bij jou past wel. En als je die vindt, is de kans groot dat je met meer plezier gaat fotograferen en dat je sneller beter wordt! In deze uitgebreide blog helpen we je op weg. We bespreken de belangrijkste punten waar je op moet letten en vertellen je meer over de belangrijkste termen.

  Lees meer »
 8. Keuzehulp kleurenfotorolletjes

  Welk kleuren rolletje moet ik kiezen

  Bij analoge kleurenfotografie heeft je fotorolletje heel veel invloed op de uiteindelijke foto. Elke film heeft een eigen kleurtoon, kleurverzadiging, korrel en contrast. Daarmee heeft ieder filmrolletje een eigen sfeer en eigen karakter. Ervaren analoge fotografen gebruiken verschillende fotorolletjes voor verschillende fotoseries. Ze houden niet alleen rekening met de ISO-waardes, maar juist ook met de verdere look en feel van het rolletje. In deze blog willen we je op weg helpen om te kiezen welk fotorolletje een goede keuze is: we hebben een overzicht gemaakt waardoor je de rolletjes makkelijk met elkaar kunt vergelijken.

  Lees meer »
 9. Verrekijkers keuzehulp basis

  Keuzehulp verrekijkers

  Wij helpen je graag op weg in je zoektocht naar de perfecte verrekijker. Maar voordat we je willen vertellen over dakkant en porrokijkers, willen we even stilstaan bij de absolute basis van verrekijkers. We hebben het dan over drie elementen: de vergroting, de hoeveelheid licht en het formaat. Deze drie hangen nauw met elkaar samen.

  Lees meer »
 10. Verrekijkers keuzehulp vervolg

  Verrekijkers keuzehulp

  In deze blog gaan we dieper in op verrekijkers. Als het goed is weet je al wat het verschil is tussen bijvoorbeeld een 8x25 kijker en een 10x42 kijker (zo niet, lees dan eerst deze blog). Nu gaan we meer in op specifiekere kenmerken van verrekijkers, zodat je niet alleen weet wat het verschil is tussen een 8x25 kijker en een 10x42 kijker, maar ook wat het verschil is tussen een 10x42 kijker van €200,- en van €800,-. Dit doen we door een reeks belangrijke begrippen te bespreken.

  Lees meer »
Pagina