Maandelijkse Archieven: Maart 2019

 1. Nieuw Lenzenslijpservice

  Nieuw Lenzenslijpservice

  Let op: de onderstaande blog is niet echt. Het is een 1-aprilgrap. Lenzen blijven hun hele leven net zo scherp als op de dag dat ze de fabriek uit kwamen rollen en het slijpen van lenzen is zeker niet nodig. Nu we dat gezegd hebben: lees hem gerust nog eens door, want we moeten toegeven: Sid en Marcel vonden het heerlijk om voor een paar dagen 'meesterlenzenslijpers' te zijn.

  Lees meer »
 2. Inspiratie portetfotografen

  Inspiratie portetfotografen

  Je leert fotograferen het beste door het veel te doen (en door onze cursussen te volgen). Maar het bekijken van het werk van andere fotografen kan je ook enorm helpen. Hun foto’s kunnen jou inspireren en helpen betere foto’s te maken. Als ik zelf een portfolio van een andere fotograaf doorgebladerd heb, gaat het direct kriebelen om weer te gaan fotograferen! In deze blog bespreken we X portretfotografen waar we je graag kennis mee willen laten maken.

  Lees meer »
 3. Panasonic gaat Fullframe!

  Panasonic gaat Fullframe!

  Sony was het eerste merk dat fullframe systeemcamera’s ontwikkelde: in oktober 2013 werden de eerste modellen in de A7-serie aangekondigd. Maar liefst vijf jaar later volgden Canon en Nikon met hun modellen. Een halfjaar later sluit nu ook Panasonic aan. Van de grote cameramerken zijn ze misschien wel de laatste, maar dit heeft Panasonic wel de mogelijkheid gegeven om goed te kijken naar de concurrentie en een antwoord te geven op het bestaande fullframe systeemcameralandschap. Hieronder bespreken we puntsgewijs waar de camera écht mee opvalt.

  Lees meer »
 4. Waarom de Panasonic GX9 perfect is voor straatfotografie

  Waarom de Panasonic GX9 perfect is voor straatfotografie

  Straatfotografie is een mateloos populair fotografiegenre. Wereldwijd leggen talloze fotografen het dagelijks leven op straat vast. Maar welke camera kun je daar nu het beste voor gebruiken? Misschien wel de Panasonic GX9. Wij bespreken vijf redenen waarom deze camera ideaal is voor straatfotografie!

  Lees meer »