5 redenen

Straatfotografie is een mateloos populair fotografiegenre. Wereldwijd leggen talloze fotografen het dagelijks leven op straat vast. Maar welke camera kun je daar nu het beste voor gebruiken? Misschien wel de Panasonic GX9. Wij bespreken vijf redenen waarom deze camera ideaal is voor straatfotografie!

1 Opklapbare zoeker

Veel straatfotografen willen niet teveel opvallen. Want als mensen een fotograaf zien, gaan ze poseren en dan ben je je authentieke beeld kwijt. De opklapbare zoeker is misschien wel het meest kenmerkende aan de GX9 en kan je helpen om minder opvallend te werk te gaan.

2 Extreem compact

De beste camera is degene die je bij je hebt. Dat geldt zeker voor straatfotografie: als je altijd een camera in je tas hebt, kun je direct reageren als je een interessante situatie tegenkomt. De GX9 weegt met de standaardlens net iets meer dan 500 gram en die hoef je dus nooit thuis te laten!

Foto gemaakt voor Viviana Galletta | Panasonic Ambassadeur

3 Razendsnelle DFD-autofocus

De GX9 is uitgerust met het Depth From Defocus mechanisme. De autofocus stelt in de verte en dichtbij scherp en kan aan de hand van die twee beelden berekenen waar hij exact moet scherpstellen. Dit gebeurt allemaal in een fractie van een seconde: veel te snel om waar te nemen. Het resultaat is een razendsnelle autofocus die bijzonder accuraat is. Als je de actie ziet gebeuren, kun je dus direct scherpstellen.

Foto gemaakt voor Viviana Galletta | Panasonic Ambassadeur

4 Uitstekende beeldstabilisatie

De GX9 is uitgerust met 5-assige beeldstabilisatie in de body. Dit werkt met iedere lens. Fotografeer je met een Panasoniclens met beeldstabilisatie? Dan profiteer je zelfs van Dual I.S.: de stabilisatie in de lens en in de body werken met elkaar samen. Het resultaat is dat je uit de hand kunt werken met langere sluitertijden. En dat biedt talloze creatieve mogelijkheden om de snelheid van de straat te visualiseren!

5 Handige bediening op de body

De straat wacht niet op jou. Dus is snelheid ontzettend belangrijk. Het maakt ook uit hoe snel jij je camera goed in kunt stellen. Bovenop de GX9 zit een wiel om de belichtingscompensatie effectief in te kunnen stellen. Ook krijg je twee instelwieltjes om snel en direct handmatig te kunnen belichten.