Cursussen


Bij Foto Verweij kun je verschillende soorten cursussen volgen waaronder:

Basiscursus fotografie:

Je leert in 4 lessen de camera de baas te worden. We gaan stap voor stap de belangrijkste instellingen langs en je leert de camera helemaal handmatig te bedienen. Ook zal er ingegaan worden op compositie. Na iedere les krijg je een opdracht die de volgende les besproken wordt. Zo blijf je actief bezig met de lesstof. De cursus wordt inmiddels al ruim drie jaar gegeven en de positieve reacties spreken voor zich! De cursusleider is Sid Pluijm.

  • Les 1: Introductie, P-modus, gebruik van licht
  • Les 2: Sluitertijd, (TV/S-modus en compositie
  • Les 3: Diafragma (AV/A-modus) en scherptediepte
  • Les 4: Belichting volledig (M), ISO, Witbalans en autofocus

Zaken als fotograferen met flits en portret fotografie komen ook aan bod


Vervolgcursus fotografie:

Dit is het vervolg op de basiscursus, maar deze cursus kan ook zonder de basiscursus gevolgd worden. Bij de basiscursus stond de techniek centraal, bij de vervolgcursus staat juist het beeld centraal. Dat een foto scherp is en goed belicht betekent namelijk niet dat een foto ook echt interessant is.
Wat maakt een foto dan echt mooi? Dat staat hier centraal. Om hier verder mee te komen gaan we in op minder bekende en meer geavanceerde compositietechnieken, op het omgaan met verschillende soorten licht en op het fotograferen van bepaalde genres. In de tweede les gaan we met z’n allen op pad om in de praktijk te fotograferen.

Tot slot gaan we ook in op het laatste deel van het maken van een foto: nabewerking. Zo kun je al met al je fotografie naar een hoger plan tillen.

  • Les 1: Compositie voor gevorderden en portetfotografie
  • Les 2: Praktijkles (zelfde tijd en plaats als andere bijeenkomsten)
  • Les 3: Soorten licht en RAW-fotografie/nabewerking (met aandacht voor zwart-wit)
  • Les 4: Straatfotografie, avondfotografie en compressie

Locatie en tijdstip

Elke cursus wordt steeds gegeven op zaterdagochtend van 9:30 - c.a. 11:00 in Café Wunderkammer (Houtstraat 47)
Elke les zal er een lekkere kop koffie of thee geserveerd worden. Voor extra informatie over de aanmelding of de cursus kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met cursus@fotoverweij.nl