Je leert fotograferen het beste door het veel te doen (en door onze cursussen te volgen). Maar het bekijken van het werk van andere fotografen kan je ook enorm helpen. Hun foto’s kunnen jou inspireren en helpen betere foto’s te maken. Als ik zelf een portfolio van een andere fotograaf doorgebladerd heb, gaat het direct kriebelen om weer te gaan fotograferen! In deze blog bespreken we X portretfotografen waar we je graag kennis mee willen laten maken.

1 Mark Mann

Mark Mann is geboren in Glasgow en werkt als fotograaf in New York. Hij heeft daar tientallen beroemdheden voor zijn camera gehad en is een bekende naam bij tijdschriften zoals Men’s Health en Esquire. Hij werkt voornamelijk met studiolampen en gebruikt ook regelmatig een ringflitser waarmee je een bijzondere belichting in de ogen krijgt.

Wil je meer zien van Mark Mann? Bekijk dan zijn website >>>

2 Arnold Newman

Arnold Newman gebruikt veel ruimte rondom het onderwerp. Zijn portretten laten niet alleen een persoon zien, maar vertellen je meer over wie diegene is en wat diegene doet. Het lukt hem keer op keer om dit te combineren met fantastische composities.

Wil je meer zien van Arnold Newman? Bekijk dan zijn website >>>

3 Peter Lindbergh

Peter Lindbergh is een Duitse portretfotograaf die gezien wordt als een pionier in de fotografie. Door een humanistieke benadering van het bestaande schoonheidsideaal van vrouwen onderscheidt hij zich van andere fotografen: "This should be the responsibility of photographers today to free women, and finally everyone, from the terror of youth and perfection," aldus Lindbergh.

Wil je meer zien van Peter Lindbergh? Bekijk dan zijn website >>>