Maandelijkse Archieven: December 2019

 1. Een statief kopen: waar moet ik op letten?

  Een statief kopen: waar moet ik op letten?

  Wij hebben meer dan 50 statieven in ons assortiment. Maar welke moet je dan kiezen? In deze blog behandelen we de belangrijkste punten om op te letten wanneer je een statief koopt.

  Lees meer »
 2. Vernieuwing website

  Vernieuwing website

  Onze nieuwe website is live. We hebben het design opgefrist en de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid verbeterd. Ook ligt er nu een betere basis om in de toekomst de website te kunnen blijven verbeteren. Om de livegang van de nieuwe webshop te vieren, geven we een gratis Zikko Powerbank t.w.v. €29.95 weg bij alle bestellingen boven de €100,-. De actie loopt zolang de voorraad strekt.

  Lees meer »
 3. Straatfoto's met een ultra-telelens

  Olympus 300mm 4.0 IS PRO

  De Olympus 300mm f/4.0 IS Pro is een van de meest extreme lenzen voor het Micro Four Thirds systeem. Omgerekend naar fullframe heb je een brandpuntsafstand van 600mm, zonder dat je kunt in- of uitzoomen. Ik kreeg de gelegenheid om de lens uit te testen op een roadtrip in het westen van de Verenigde Staten. In deze blog laat ik zien dat je met deze lens nog veel meer kunt dan alleen wildlife fotograferen.

  Wat kun je allemaal met 600mm equivalent?

  Met zo'n enorme telelens kun je natuurlijk geweldige foto's maken van vogels en andere dieren in het wild. Dus als je een safari gepland hebt is zo'n bereik fantastisch. Het is een flinke lens, maar als je hem vergelijkt met vergelijkbare objectieven van fullframe camera's valt het reuze mee. Mede dankzij de beeldstabilisatie kun je hiermee gewoon uit de hand fotograferen! En dat maakte dat ik de lens voor meer kon gebruiken dan wildlife alleen: als je een vogel fotografeert is het geen enkel probleem om met

  Lees meer »