Maandelijkse Archieven: Juni 2019

 1. 5 redenen om een tweedehands camera te kopen

  5 redenen om een tweedehands camera te kopen

  Een nieuwe camera hoeft niet altijd nieuw te zijn. Bij Foto Verweij heb je namelijk ook heel veel keuze uit tweedehands apparatuur. In deze blog bespreken we de 5 belangrijkste redenen om een occasion te kopen bij ons en wat dat met kittens te maken heeft.

  Lees meer »
 2. BMX-fotografie met Fujifilm X-T3 + 200mm f/2.0 & 23mm f/1.4

  BMX-fotografie met Fujifilm X-T3 + 200mm f/2.0 & 23mm f/1.4

  Wie aan sportfotografie denkt, denkt normaal niet direct aan Fujifilm. En dat is jammer: het is namelijk een prachtig merk voor sportfotografie. De X-T3 is bijvoorbeeld een zeer snelle camera met uitstekende autofocus. Om de camera goed op de proef te stellen is Rutger er foto's mee gaan maken van BMX'ers in Waalhalla. Het was behoorlijk donker en omdat je al snel sluitertijden van 1/1000 nodig hebt om de BMX'ers er scherp op te krijgen.

  Lees meer »
 3. History is now Berlijn op Ektachrome E100 film

  History is now Berlijn op Ektachrome E100 film

  Digitale producenten stampen de ene na de andere hoge resolutiecamera uit de grond en verleggen de focus richting AI en computional techonlogies onder het mom van “The Future of Photography is Now”. Kodak doet een stap in tegengestelde richting: met de Ektachrome E100 diafilm geeft de filmproducent een stukje geschiedenis terug aan de fotografen. Zo kunnen we blijven genieten van de prachtige kleuren van diafilm. En het mooiste is dat deze film er binnenkort ook in 120mm variant aankomt.

  Lees meer »
 4. Olympus 12-200 voorbeeldfoto's bij Veur-Lent

  Olympus 12-200 voorbeeldfoto's bij Veur-Lent

  We hebben de Olympus 12-200mm f/3.5-6.3 uitgetest in Veur-Lent bij Nijmegen. Omgerekend naar fullframe heb je hier te maken met een 24-400 lens: een enorm bereik in een hele compacte lens. Hieronder zie je de lens op de Olympus OM-D E-M5 II. Deze combinatie weegt minder dan een kilo en is volledig spatwaterdicht.

  Lees meer »