5 redenen om een tweedehands camera te kopen

Een nieuwe camera hoeft niet altijd nieuw te zijn. Bij Foto Verweij heb je namelijk ook heel veel keuze uit tweedehands apparatuur. In deze blog bespreken we de 5 belangrijkste redenen om een occasion te kopen bij ons en wat dat met kittens te maken heeft.

1. Goedkoper dan nieuw

Dit is natuurlijk een open deur, maar wel een hele belangrijke reden om een tweedehands camera te kopen. Camera’s zijn net als auto’s: wanneer je de winkel verlaat, daalt de waarde direct. Als je een tweedehands camera koopt krijg je veel meer waar voor je geld. Misschien mist de tweedehands camera net de allernieuwste functies zoals Bluetooth of extra veel megapixels, maar je houdt wel geld over voor een extra lens!

2. 6 maanden garantie

Als je op marktplaats een tweedehands camera koopt is het maar afwachten of het allemaal zo goed werkt als de verkoper zegt. Bij ons kun je erop vertrouwen dat je een goede camera koopt. Bij het inkopen testen we de camera zorgvuldig. Vervolgens maken we de camera helemaal schoon (ook de sensor!) en voeren we waar nodig kleine reparaties uit. Zo zorgen we ervoor dat de apparatuur in uitstekende conditie verkeert! Ondanks onze zorgvuldigheid, kunnen we iets over het hoofd zien. Daarom bieden we standaard 6 maanden occasiongarantie op verborgen gebreken. Je kunt dus met een gerust gevoel een occasion bij ons kopen!

3. Foto-apparatuur gaat lang mee

Bij een smartphone mag je tegenwoordig blij zijn als hij na 2 jaar nog goed werkt. En als de accu slecht wordt, is het een dure grap om die te laten vervangen. Camera’s gaan gelukkig veel langer mee. Waar je bij een compactcamera al kunt rekenen op een levensduur van 5 tot 10 jaar, ligt dit bij spiegelreflex- en systeemcamera’s nog veel hoger. En als de accu het uiteindelijk begeeft, dan koop je voordelig een nieuwe! En als je vindt dat camera’s lang meegaan, wat te denken van lenzen? Die gaan waar mogelijk nog veel langer mee. Dus als je een camera koopt die een paar jaar oud is, kun je daar nog heel lang plezier van hebben!

4. Kwaliteit neemt niet af

Een gebruikte camera of lens is niet slechter dan een nieuwe. In tegenstelling tot computers en smartphones worden camera’s niet langzamer. Zolang er geen schade aan de camera of de lens is, is de kwaliteit van een tweedehands camera exact hetzelfde als van een nieuw exemplaar.

5. Duurzaam

Wij voelen ons soms net een asiel. De nieuwe camera's gaan als pasgeboren kittens over de toonbank en na een paar jaar worden ze ingeruild voor een nieuwe kitten. De tweedehands camera's hopen als een volwassen kat in een asiel dat ze eindelijk een nieuw baasje krijgen. Door een tweedehands camera te kopen verminder je niet alleen de hoeveelheid asielcamera's, maar je maakt ook een duurzame keuze. Camera's worden namelijk niet als kittens geboren, maar geproduceerd van zeldzame grondstoffen en de halve wereld over verscheept. Het is dus een duurzame keuze om te zorgen dat die camera's zo lang mogelijk gebruikt worden.

Occasions bij Foto Verweij

Wij hebben standaard een grote voorraad aan occasions. Kom langs in onze winkel of bekijk hier onze occasions. We kopen trouwens ook camera's in! Dat kan als korting op een nieuwe aankoop, of direct voor contant geld. Kijk hier voor meer informatie.