Begin 2020 hadden we een introductie-aanbieding op de Olympus OM-D E-M1 mark III. Bij aankoop van de camera maakte je kans op een geheel verzorgde fotoreis naar Helgoland onder begeleiding van Alexander Koenders. Heidi uit Nijmegen heeft gewonnen en in deze blog vertelt ze over de reis en laat ze enkele prachtige foto's zien!

Afgelopen februari heb ik bij Foto Verweij een nieuwe camera gekocht: de Olympus OM-D E-M1 mark III. Ik kreeg er een mooie tas, extra batterij en dierentuinkaartjes bij. Je kon ook een fotoreis naar Helgoland winnen. Half mei werd ik gebeld dat ik de gelukkige winnares van de reis was en drie weken later was het zover!

Vrijdagmiddag 12 juni kwamen we aan op Helgoland. De groep bestond uit 9 mensen. We zijn meteen naar de plek gegaan waar de Jan van Genten zitten: het fotograferen kon beginnen. Ik werd goed geholpen door Alexander Koenders, maar ook door Gustav Kiburg en andere hele goede fotografen. ’s Avonds na het eten zijn we nogmaals teruggegaan. Door de goede aanwijzingen heb ik mooie foto’s van de Jan van Genten kunnen maken.

Zaterdagmorgen zijn we na het ontbijt naar het bijbehorende eiland Düne gegaan. Hier hebben we mooie foto’s van zeehonden kunnen maken. ’s Middags waren we weer terug op het andere eiland en hebben we een korte wandeling gemaakt met een klein groepje. Zondagochtend zijn we opnieuw naar de plek van de Jan van Genten gegaan. Tegen de avond hebben we foto’s bekeken die we hebben gemaakt. Je leert hier heel veel van. Het was ook fijn om tips te krijgen.

Maandag, de laatste dag, zijn we in de ochtend voor het laatst de Jan van Genten gaan fotograferen. Ik wilde nog graag een mooie foto van een aanvliegende Jan van Gent maken, en dat is ook gelukt! Ik ging dus met een goed gevoel de boot op.

Alexander en Nikita van DTL Travel & Photography, bedankt voor deze mooie verzorgde, interessante en leerzame reis!


Deze twee zeehonden waren aan het spelen. Ik heb hier een hele serie van, maar deze foto vond ik uniek, omdat de ene zeehonden de andere zeehond omhelst. Ik heb de foto bewust zwart-wit gemaakt zodat de details beter zichtbaar zijn.


Ik heb bij deze foto bewust gelet op de compositie en de warme kleuren.


Ik wilde de Lange Anna, de vogels en het water op één foto.


Door goede tips van Alexander en Gustav is het gelukt om een mooie foto te maken van een aanvliegende Jan van Gent. Ik heb deze foto gekozen, omdat de Jan van Gent met allerlei takjes e.d. aan komt vliegen.


De Jan van Gent is goed herkenbaar aan zijn kop; daarom deze compositie gekozen.


Jan van Genten kunnen heel lief voor elkaar zijn, dat kun je goed zien op deze foto. De rode achtergrond komt door de Lange Anna.


Ook hier zien je liefdevolle begroeting van een mannetje en een vrouwtje. Bij deze foto heb ik speciaal gelet op de kleuren.


Ik gebruikte geregeld een grijsfilter om foto’s te maken. Door Alexander kwam ik erachter dat deze functie ook op mijn camera zit. Ik hoef dus geen filter meer te gebruiken. Deze functie meteen uitgeprobeerd met goed resultaat.


Olympus OM-D E-M1 mark III
Wil je meer weten over deze prachtige camera? Neem dan contact met ons op, of bekijk het product in onze webshop.

Meer informatie >>>