Als je actioncams zegt, zeg je GoPro. Maar de laatste tijd komt daar verandering in: GoPro wordt steeds lastiger verkrijgbaar en de concurrentie wordt steeds beter. Een van de belangrijkste alternatieven is Insta360 met het One R systeem. In deze blog bespreken we 7 redenen waarom dit systeem volgens ons zelfs al beter is dan GoPro.

1. Modulair

De eerste reden is dat het Insta360 One R systeem modulair is. Je koopt niet één camera, maar een kit die bestaat uit een battery module, core module en lens module. Een modulair systeem heeft meerdere voordelen:

  • Goedkoper upgraden: koop een module erbij i.p.v. een nieuwe camera
  • Duurzamer: als er iets kapot gaat, hoef je enkel die module te vervangen in plaats van de hele camera
  • Op maat: je kunt een camera samenstellen die perfect aansluit bij jouw wensen. Hier heb je meer opties voor bij een modulair systeem


2. Betere prijs-kwaliteitsverhouding

Met de 4K edition heeft Insta360 een zeer scherp geprijsde action cam op de markt gebracht. Deze camera is aanzienlijk goedkoper dan een vergelijkbare GoPro. Ook als je naar de Twin Edition kijkt, bespaar je flink. De Twin Edition is eigenlijk een action cam en een 360 cam in één. Bij GoPro moet je dan twee losse camera’s kopen. En in dat geval ben je ongeveer het dubbele kwijt ten opzichte van de Twin Edition van Insta360!

3. Beter in high-end

Ook als geld niet uitmaakt, is Insta360 een logische keuze. Met de 1-inch edition heb je superieure beeldkwaliteit dankzij de grote beeldsensor. De camera levert een groot dynamisch bereik en maakt ook nog eens hele mooie foto’s. Deze kit is dan wel een stuk prijziger dan een GoPro.


4. Betere 360 graden opnames

Als je dan de Insta360 Dual Lens Mod vergelijkt met een 360 graden camera van GoPro, dan is naast de prijs ook de kwaliteit in het voordeel van Insta360. De beelden ogen scherper en zijn eenvoudiger te bewerken dan bij GoPro. En wat te denken van de invisible selfie stick? Er is niks zo vervelend als prachtige 360 opnames waar je de selfiestick nog ziet. Als je de invisible selfiestick van Insta360 samen met de Insta360 Dual Lens Mod gebruikt, wordt deze automatisch onzichtbaar gemaakt.


5. .insv file of .mp4 file

Dit wordt vaak als een nadeel benoemd: de Insta360 slaat bestanden op als .insv bestand. Dit bestand moet je eerst in de app of de desktop applicatie van Insta360 bewerken en daarna exporteren als .mp4. Dat is wat omslachtiger, maar het levert ook voordelen op:

  • Je hebt veel meer speelruimte bij het editen. Koos je ter plekke voor de narrow lens, maar had je toch liever een wide lens gehad? Geen nood: je kunt dit nog aanpassen. Ook de beeldstabilisatie, voice enhancer en andere effecten kun je achteraf aan- of uitzetten
  • MP4 is ook mogelijk: Insta360 heeft een firmware-update uitgebracht waardoor je ook direct als .mp4 kunt opslaan. Maar dan verlies je wel al die mogelijkheden


6. Applicatie

In de app of desktop software van Insta360 kun je je video’s geweldig nabewerken. Er zijn veel automatische bewerkingen mogelijk, maar de app zit ook boordevol creatieve effecten. Daar kun je veel plezier van beleven


7. Accessoires

Voor GoPro zijn ontzettend veel accessoires gemaakt. En hoewel Insta360 nu al een mooi aanbod eigen accessoires gemaakt heeft, kunnen ze daar nog niet tegenop. Het goede nieuws is dat de mounting bracket van Insta360 (gratis meegeleverd bij de kits) een GoPro accessoire-aansluiting heeft. Je hebt dus keuze uit meer dan genoeg accessoires!


Conclusie

Wil je meer weten over hoe het Insta360 systeem werkt? Lees dan onze blog waar je kennismaakt met het systeem.

Lees blog >>>