Maandelijkse Archieven: September 2021

 1. Autofocus met vogeldetectie op de Panasonic DC-G9

  Autofocus met vogeldetectie op de Panasonic DC-G9

  De Panasonic DC-G9 kan automatisch vogels en andere dieren herkennen en hier op scherpstellen. In deze blog bespreken we wat je daar mee kunt bereiken en hoe je dit instelt op je camera.

  Lees meer »
 2. 7 redenen om vogels te fotograferen met een Panasonic MFT systeemcamera

  7 redenen om vogels te fotograferen met een Panasonic MFT systeemcamera

  Vogelfotografie is een ontzettend leuk genre, maar het vraagt ook veel van je apparatuur. Je hebt een flinke telelens nodig om vanaf grote afstand een vogel haarscherp in beeld te krijgen. De MFT systeemcamera’s van Panasonic zijn uitstekend geschikt voor het fotograferen van vogels en andere dieren in de natuur. In deze blog bespreken we de 7 belangrijkste voordelen!

  Lees meer »
 3. ND-filters: de ultimate guide

  ND-filter

  Een ND-filter (ook wel grijsfilter genoemd) zorgt dat er minder licht op je sensor valt. Hierdoor kun je overdag een lange sluitertijd gebruiken om mooie effecten te krijgen met stromend water of wolkenluchten. Maar ND-filters worden ook gebruikt in combinatie met flitsers of voor videografie. Er zijn ND-filters met een vaste waarde en variabele ND-filters. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van beide filters en helpen we je op weg om het juiste filter te kiezen.

  Lees meer »