Maandelijkse Archieven: April 2020

 1. Fotowedstrijd #thuismetfotoverweij

  fotowedstrijd

  Een goede fotograaf kan prachtige foto's maken op verre reizen met indrukwekkende landschappen, inspirerende mensen en mooie herinneringen. Maar een echt goede fotograaf kan altijd en overal fotograferen. En aangezien die verre reizen nu voor de meesten er even niet inzitten, willen we je uitdagen om thuis aan de slag te gaan! Stuur jouw mooiste foto op die je in je eigen huis gemaakt hebt en maak kans op een prachtige cameratas. Die komt goed van pas wanneer je weer een verre reis kunt maken!

  Lees meer »
 2. Verrekijkers keuzehulp basis

  Keuzehulp verrekijkers

  Wij helpen je graag op weg in je zoektocht naar de perfecte verrekijker. Maar voordat we je willen vertellen over dakkant en porrokijkers, willen we even stilstaan bij de absolute basis van verrekijkers. We hebben het dan over drie elementen: de vergroting, de hoeveelheid licht en het formaat. Deze drie hangen nauw met elkaar samen.

  Lees meer »
 3. Verrekijkers keuzehulp vervolg

  Verrekijkers keuzehulp

  In deze blog gaan we dieper in op verrekijkers. Als het goed is weet je al wat het verschil is tussen bijvoorbeeld een 8x25 kijker en een 10x42 kijker (zo niet, lees dan eerst deze blog). Nu gaan we meer in op specifiekere kenmerken van verrekijkers, zodat je niet alleen weet wat het verschil is tussen een 8x25 kijker en een 10x42 kijker, maar ook wat het verschil is tussen een 10x42 kijker van €200,- en van €800,-. Dit doen we door een reeks belangrijke begrippen te bespreken.

  Lees meer »
 4. Heel veel analoge producten op aanvraag leverbaar

  Heel veel analoge producten op aanvraag leverbaar

  Wij hebben een uitgebreid assortiment producten in onze webshop die met analoge fotografie te maken hebben. We willen je er graag op wijzen dat dit nog maar het topje van de ijsberg is: we kunnen nog veel meer producten leveren en we informeren je hier graag over. We kunnen praktisch alles leveren van merken zoals Ilford, Tetenal, Kaiser, Paterson en meer. Denk aan producten zoals papier, chemie (ook voor kleurontwikkeling), filmrolletjes, ontwikkeltanks, filters etc.

  Lees meer »
 5. Keuzehulp zwart-witfotorolletjes

  Keuzehulp zwart-witfotorolletjes

  Bij analoge zwart-witfotografie heeft je fotorolletje heel veel invloed op de uiteindelijke foto. Het ene rolletje heeft een hoger contrast en is net wat pittiger en het andere rolletje is juist lekker grofkorrelig. Als je veel analoog fotografeert raden wij aan om veel te experimenteren met verschillende rolletjes. Om je te helpen met kiezen, hebben we alle zwart-witrolletjes uit ons assortiment gerangschikt op de mate van contrast en de mate van korrel.

  Lees meer »
 6. Studiosets: dit is dé set voor jou!

  Welke studioset past bij jou?

  Er zijn veel redenen om in een studio te willen fotograferen of filmen. Zo is een studio bijvoorbeeld perfect voor portretfotografie, maar ook voor productfotografie, autofotografie en video shoots! Bij studiofotografie en studiovideografie heb je de belichting van je beeld helemaal onder controle, en kun je extreem nauwkeurige aanpassingen maken. Maar wat voor foto of video je ook gaat maken, de hoofdvraag is natuurlijk: welke studioset past bij jou? In deze blog gaan we in op de verschillen tussen studioflitsers en continulicht. Ook bespreken we de belangrijkste accessoires.

  Weinig tijd? Lees dan direct de conclusie >>>

  Lees meer »