Velbon EX-640 Statief

Op voorraad
SKU
10128
€ 79,00

Het klassieke aluminium Velbon EX-640 statief heeft een vaste statiefkop met twee standen. Met een simpele beweging aan het handvat wordt de statiefkop losgezet zodat hij kan draaien en kantelen. De kop is voorzien van een standaard QB-46 DIN-snelkoppelingsplaatje met anti-slip rubber en een vaste statiefmoer voor de bevestiging van een foto- of videocamera. Om een videocamera altijd correct te kunnen richten is er ook een videopin aanwezig.

Het Velbon EX-640 statief is het topmodel van de EX-serie. De middenzuil is met een draaihendel in hoogte verstelbaar. De maximale werkhoogte van dit degelijke statief is een zeer bruikbare 1,70 meter. De werkhoogte zonder uitgeschoven middenzuil is 1,43 meter en de ingeklapte lengte van de EX-640 is slechts 53,5 cm. De frictie van de middenzuil is in te stellen door te draaien aan de behuizing.

Uitschuifbare middenzuil met ondersteuning

De Velbon EX-640 heeft robuuste rechthoekige statiefpoten met een doorsnede van 26 mm voor een hoge stabiliteit. Ze bestaan uit vier soepel uitschuifbare secties en zijn uitgerust met rubberen voetjes voor een goede en stabiele grip. Uiteraard zijn de poten in iedere gewenste hoogte te vergrendelen met de degelijke kunststof clipsluitingen. De uitschuifbare middenzuil wordt ondersteund door drie armen die ervoor zorgen dat horizontale bewegingen tot een minimum worden gereduceerd. Om de middenzuil goed vast te kunnen zetten is het statief voorzien van een degelijke stelschroef.

Relatief laag gewicht

De Velbon EX-640 heeft ondanks zijn behoorlijke werkhoogte een relatief laag gewicht van 1.670 gram waardoor je het statief altijd gemakkelijk mee kunt nemen. Je kunt deze allrounder belasten tot maar liefst 5 kilo, wat betekent dat je praktisch iedere camera/objectiefcombinatie kunt gebruiken op de Velbon EX-640. Het statief wordt geleverd met een handige opbergtas. De kleur van de EX-640 is zwart.

Specificaties
Materiaal Aluminium
Draagvermogen 5kg
Minimale lengte 53,5cm
Maximale lengte 170cm
Type statiefkop Panorama
Waterpas Ja
Kleur Zwart
Gewicht 1.67 kg
Garantieperiode 2 jaar
Merk Velbon
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Velbon EX-640 Statief
Uw waardering