Foto Verweij heeft veel mogelijkheden in het omzetten van het filmmateriaal. Wij kunnen de beelden om laten zetten in diverse beeldformaten en beelddragers. Daarom is het zeer belangrijk dat u van te voren goed bedenkt wat u naderhand met het overgezette beeldmateriaal wilt gaan doen.

DVD of Blu-Ray

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het materiaal op DVD of Blu-Ray te laten zetten, zodat u thuis rustig op de bank de beelden terug kunt kijken.

Digitale bestanden

U kunt er ook voor kiezen om het materiaal nog te bewerken en er zo uw eigen compilatie van te maken. Dan is het meest praktische om de beelden digitaal te hebben. Hiervoor raden wij aan de beelden op een externe harde schijf of USB stick te zetten. Zo kunt u de beelden goed bewaren als back-up en zijn ze ook geschikt om ingeladen te worden in filmbewerking programma’s.

16:9 of 4:3

Al ons gescand beeldmateriaal wordt op formaat 16:9 weggeschreven zodat de DVD of Blu-Ray compatible is met de hedendaagse breedbeeld televisies. Ook de files die wij op harde schijf of miniDV leveren zijn in 16:9 opgeslagen. Het is uiteraard ook mogelijk om de beelden in 4:3 te leveren. Geef dit in dit door bij het inleveren van uw opdracht en laat het vermelden op de opdracht bon.

Welk type film heeft u?

Doordat er verschillende soorten 8mm film zijn, kan het nogal eens verwarrend zijn welk type film u heeft. De twee meest gangbare typen zijn Normaal/Dubbel 8mm film of Super 8 film:

8mm film

In 1932 bracht Kodak het normale 8mm film formaat op de markt. Doordat dit type een stuk goedkoper was dan 16mm film, wat destijds erg populair was, was 8mm een goede vondst. Meestal zijn 8mm films zwart wit, al zijn er ook 8mm in kleur te vinden.

Super 8 film

In 1965 volgde de opvolger van de 8mm film: Super 8 film. Dit type film, ook door Kodak op de markt gebracht, is net zo breed als 8mm film (7.9mm). Het verschil zit hem echter in de perforaties aan bovenzijde Bij de Super 8mm film zijn de perforaties kleiner en horizontaal met de lange zijde tegen het filmbeeld aan geplaatst. Uiteindelijk zijn zowel Kodak, Fujifilm en Polaroid de markt op gegaan met de Super 8 film.

De staat van uw Super 8 film

Vrijwel alle 8mm en super 8 films kunnen gedigitaliseerd worden indien deze in redelijke staat zijn. Dit kunt u simpel controleren door een stuk van de filmspoel af te rollen totdat u voorbij het witte inloop stuk bent en de filmbeelden zijn begonnen. Het is een goed teken als dit er niet beschadigd uitziet en het ook niet extreem stijf en gekruld is.

Geluid of geen geluid?

In de periode dat Super8 film hoogtij vierde, kwam het voor dat er geluid bij de filmopnamen werd opgenomen. De geluidssporen op een Super8 film zijn vaak te herkennen aan bruine horizontale strepen die over de film lopen. Indien er geluid bij de film zit, dan kunnen wij dit uiteraard ook digitaliseren.

Digitaliseren
8mm Film
Standaard
Defintion
High
Definition
     
Startkosten per opdracht  € 25,-  € 50,-
Handelingskosten per spoel  € 2,-  € 2,-
8mm Film scannen
(per min.)
  € 1,30   € 1,60
Overzetten naar DVD
(120 min.)
  € 15,- alleen mogelijk op blu-ray
Extra DVD   € 7,50  
Overzetten naar Blu-Ray
(120 min.)
    € 35,-
Extra Blu-Ray € 17,50  
Overzetten naar HDD € 15 € 35
     
Herstellen van gebroken las € 1,50 € 1,50
Tekst voor begin nieuwe spoel € 3,25 € 3,25