Workshop Straatfotografie

Kenmerken

 • Wordt steeds in verschillende steden georganiseerd
 • Leer mooiere straatfoto's maken
 • Ervaren straatfotograaf Rutger van Loo
 • Voor beginners en gevorderden
Direct Leverbaar
SKU
WOSTRFOT
Vanaf € 89,00

Straatfotografie is een ontzettend leuke en uitdagende vorm van fotografie. Je maakt foto’s van wildvreemde mensen en vaak hebben zij dat niet eens door. Maar dat is nog niet eens de grootste uitdaging: je moet razendsnel reageren om het beslissende moment vast te leggen en tegelijkertijd een scherpe, goed belichte foto afleveren die het liefst ook nog eens een mooie compositie heeft en interessant is om naar te kijken.

Tijdens deze workshop ga je het volgende leren:

 • Hoe je met zelfvertrouwen op straat kunt fotograferen
 • Hoe je het beslissende moment kunt voorspellen
 • Wat een moment beslissend maakt
 • Wat goede locaties voor straatfotografie zijn
 • Wat goede lenzen voor straatfotografie zijn
 • Welke instellingen je het beste kunt gebruiken

Opbouw
We beginnen met een kop koffie of thee en wat gebak. Rutger geeft dan een inleiding op straatfotografie en geeft je vervolgens een kijkje in de keuken van een straatfotograaf. Hij laat je zien hoe foto’s tot stand komen en welke keuzes je kunt maken. Ook bespreekt hij praktische zaken zoals wat er wel en niet mag en welke tips & tricks je kunt gebruiken om betere straatfoto’s te maken. Er is tussendoor voldoende tijd voor vragen.

Daarna gaan we naar buiten: Rutger heeft een route uitgestippeld met interessante locaties. Aan de hand van kleine opdrachten word je geïnspireerd om mooie foto’s te maken, maar er is ook ruimte genoeg voor je eigen creativiteit.

Tijdens de wandeling kun je volop vragen stellen. Na afloop sluiten we gezamenlijk af en bespreken we hoe het gegaan is. Meestal vinden de cursisten het erg leuk om elkaars foto’s te zien, dus overleggen we met jullie om bijvoorbeeld een besloten Facebookgroep, Instagramgroep of iets vergelijkbaars aan te maken waar jullie elkaars foto’s kunnen bekijken.

Hoe kom je tot de perfecte straatfoto?
Een goede fotograaf laat je alleen zijn/haar beste foto’s zien. Maar tijdens deze workshop laat Rutger van meerdere foto’s zien hoe ze tot stand gekomen zijn. Tijdens de workshop krijg je van verschillende foto’s het proces te zien. Zo krijg je de keuzes te zien die je als straatfotograaf kunt maken en hoe je te werk kunt gaan.

Locatie
We organiseren de workshop op verschillende locaties. Zie bij de bestelopties welke locaties nu op de planning staan. We verzamelen op een locatie met koffie, thee en gebak voor een inleiding in de theorie en gaan daarna op pad om de uitgestippelde route te volgen.

We organiseren de workshop doorgaans in steden zoals Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

Ter inspiratie

Over de docent
Rutger van Loo maakt al ruim 10 jaar straatfoto’s. Hij komt uit Utrecht, woont in Nijmegen en gaat er vaak op uit in andere steden. Hoewel hij altijd een zwak heeft voor steden zoals New York, wil hij je in deze workshop graag laten zien dat je ook in Nederlandse steden prachtige straatfoto’s kunt maken.

Rutger’s kracht zit hem niet alleen in het vinden van de beste plekjes maar ook in het bepalen van het beslissende moment, wat maakt dat al zijn straatfoto’s een ander verhaal vertellen.

Rutger neemt je in deze workshop vol passie mee in de denk- en werkwijze van een straatfotograaf zonder je veel beperkende regels op te leggen.

Website: www.rutgervanloo.nl

Instagram: @rutgervanloo

Goed om te weten

 • Weer: wordt er regen voorspeld? Dan heb je geluk! Slecht weer is ontzettend fotogeniek. Let wel op dat als je camera niet spatwaterdicht is, dat je een Rain Sleeve of een vergelijkbare oplossing nodig hebt. Met code oranje of rood kan de workshop uiteraard niet doorgaan
 • Rolstoeltoegankelijk: het hangt van de stad af of de locatie en route die we gevonden hebben helemaal rolstoeltoegankelijk zijn. Twijfel je hierover? Laat het ons weten, we doen graag ons best om te zorgen dat je mee kunt!
 • Voor veel niveaus: iedereen kan meedoen aan de workshop. Het is wel handig als je een goede camera hebt en een basiscursus hebt gevolgd, of vergelijkbare kennis elders hebt opgedaan, maar dit is niet verplicht. Neem bij twijfel contact op
Specificaties
Merk Foto Verweij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Workshop Straatfotografie
Uw waardering