Vervolgcursus Fotografie

Leer in 4 lessen anders kijken

 • Ervaren docent
 • Vlakbij Nijmegen (Wijchen)
 • Voor alle cameramerken
Levertijd onbekend
SKU
VERCURFOT

Let op: helaas is het vanwege het coronavirus op dit moment niet verantwoord om cursussen te geven. Alle cursussen die starten voor 1 juni 2020 worden uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Vanaf € 129,00
10%
Korting
Foto Verweij Klantenkorting

Heb je in de afgelopen drie jaar een camera of een lens gekocht bij Foto Verweij? Of koop je nu een camera of een lens? Dan ontvang je 10% korting op de cursus. Klik zelf 'Ja' aan en de korting wordt direct in het winkelmandje verrekend.

Wat maakt onze vervolgcursus bijzonder
"Ons doel is om mensen met plezier te laten fotograferen!" aldus de cursusdocenten. "Wij hebben onze cursus zo opgezet dat iedereen er iets kan leren: of je nu een complete digibeet bent, of dat je alles heel snel oppikt. Wij geloven in een positieve en prettige cursuservaring waarin je veel kennis opdoet waar je ook echt wat aan hebt."

Leer anders kijken
Tijdens de basiscursus leer je in 4 lessen de basis van de fotografie en van het handmatig belichten. De vervolgcursus is speciaal ontworpen als aanvulling op de basiscursus, zodat je direct door kunt stromen. De vervolgcursus is minder technisch dan de basiscursus. We focussen ons op het kijken op een andere manier. Want het is leuk en aardig als je een foto kunt maken die scherp is en die goed belicht is, maar wat maakt die foto dan tot een mooie foto? Tot een interessante foto? We gaan kijken naar concepten die op het oog heel voor-de-hand-liggend zijn, zoals kleur en zwart-wit. Vervolgens laten we zien wat het verschil is tussen een foto die toevallig zwart-wit is en een ijzersterke zwart-witfoto. We gaan je laten zien hoe je foto's kunt maken waarvan mensen zeggen "wat een mooi kleurgebruik!" Ook gaan w je laten zien hoe je heel laagdrempelig kunt beginnen met nabewerking en gaan we verder door op compositie en op hoe anderen jouw foto's zien.

Wat ga je leren?

 • Hoe je je compositie naar een nog hoger niveau kunt tillen
 • De basis van nabewerking en RAW-fotografie
 • Hoe je echt mooie zwart-witfoto's maakt
 • Hoe je kleur kunt gebruiken om je foto's sterker te maken
 • Tijdens de praktijkles ga je zelf aan de slag
 • Hoe je interessante en mooie portretten kan maken
 • Wat dynamisch bereik is en hoe je je histogram kunt gebruiken
 • Hoe je een portfolio opbouwt

Voor wie is de cursus geschikt?
De vervolgcursus fotografie van Foto Verweij is geschikt voor iedereen die net de basiscursus afgerond heeft. Ook is de cursus geschikt voor als je al bekend bent met diafragma, ISO en sluitertijd. Je hoeft dit nog niet volledig te beheersen. De cursus is ideaal voor alle camera's met verwisselbare lenzen. Denk hierbij aan systeemcamera's of spiegelreflexcamera's. Je kunt ook goed meedoen met een premium compactcamera. Met een wat eenvoudigere compactcamera kan het zijn dat je niet alles wat wij uitleggen ook daadwerkelijk kunt met jouw camera. Neem bij twijfel contact op!

Hoe geven wij de cursus?
Je krijgt les van één van onze 3 ervaren docenten: Hubaer Kusters, Sid Pluijm en Rutger van Loo. Tijdens de 4 lessen behandelen we de theoretische stof en helpen we je ook direct om te vinden hoe je dat instelt op jouw camera. Na iedere les geven wij een opdracht mee om thuis een specifiek soort foto te maken. Door steeds thuis aan de gang te blijven, maak je jezelf de theorie veel beter eigen. We bespreken de opdracht de eerstvolgende les. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook ontzettend leerzaam! We werken met groepen van maximaal 15 personen, om te zorgen dat we iedereen genoeg persoonlijke aandacht kunnen geven.

Locatie, data en tijden
De cursussen vinden plaats op de Edisonstraat in Wijchen. Daar kun je gratis voor de deur parkeren. Ook kom je er eenvoudig met de fiets of het openbaar vervoer: je reistijd is vanaf Nijmegen Centraal ongeveer 30 minuten. Wij bieden de cursus op verschillende dagen en tijden aan: doordeweekse avonden en in het weekend in de ochtend. De cursusavonden duren circa 1.5-2 uur. Kijk bovenaan bij het product welke data en tijden er op dit moment beschikbaar zijn.

Ervaringen
“De fotocursussen zijn een echte aanrader! Een gezellige sfeer, veel kennis en een hoop plezier!”
- Roos, Nijmegen

“Erg leuk en nuttig! Na afloop kon ik handmatig belichten. Ook heb ik veel compositieregels geleerd die ik nog steeds toepas!
- Daniël, Beuningen

“De lessen waren leerzaam en de opdrachten waren echt een stok achter de deur: daardoor blijf je bezig en word je beter!”
- Annemarie, Wijchen

Specificaties
Merk Foto Verweij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vervolgcursus Fotografie
Uw waardering