Velbon Ultrek UT 45L

Webshop: Direct leverbaar
Winkel: Direct afhalen
€ 179,00

De Velbon UT 45L combineert alle functies van een volwaardig statief en is toch in te vouwen tot een ingeklapte lengte van slechts 29,5 centimeter. Dat is zó compact dat het statief in bijna iedere rugzak of fototas past. Sterk maar rank heeft deze ballerina onder de statieven toch een maximale werkhoogte van maar liefst 1,56 meter. Standaard wordt het geleverd met de Velbon PHD-42Q 2-weg statiefkop met QB-62 snelkoppeling, maar je kunt ook kiezen voor andere balhoofden en statiefkoppen.

Innovatief vouwsysteem
De Velbon UT 45L is een goede keuze voor zowel beginnende als gevorderde fotografen die een stabiele ondergrond willen zonder daarvoor een zware driepoot mee te hoeven sjouwen. Een nieuw, innovatief vouwsysteem maakt dit mogelijk. In tegenstelling tot de andere Ultra- en UT-modellen heeft de Velbon UT 45L geen uitschuifbare middenzuil. Wel heeft het statief unieke statiefpoten die omgeklapt kunnen worden waardoor je dit statief zeer compact kunt invouwen.

Statiefbuis van maximaal 24mm doorsnede
De UT 45L is gemaakt van een dikke statiefbuis van maximaal 24mm doorsnede die zorgt voor de broodnodige stijfheid waardoor het statief ondanks de uit maar liefst 6 uitschuifbare segmenten bestaande statiefpoten zeer stabiel is. Het unieke, gepatenteerde Twist Lock-systeem zorgt er bovendien voor dat je na een korte draai de poten snel in- en uitschuift. Door nogmaals te draaien zet je de poot vast. De statiefpoten zijn voorzien van rubber voetjes voor een goede en stabiele grip.

Bruikbaar voor uitersten
De Velbon UT 45L heeft een prettig laag gewicht van slechts 1.230 gram waardoor je het statief altijd gemakkelijk mee kunt nemen. De maximale belasting is 3 kilo, wat betekent dat je vrijwel iedere dslr en videocamera op de UT 45L kwijt kunt. Hierdoor is het statief bruikbaar voor uitersten: zowel landschapsfotografen als studiowerkers kunnen met de UT 45L overweg, maar door de lage minimale werkhoogte van 29,5 centimeter behoort ook macrofotografie behoren tot de mogelijkheden.

De tijd dat we loodzware statieven meesleepten ligt achter ons: sinds de komst van de Velbon UT 45L is een statief niet langer een noodzakelijk kwaad voor scherpe foto's!

Specificaties
Materiaal Aluminium
Draagvermogen 3 kg
Minimale lengte 29.0 cm
Maximale lengte 156.5 cm
Type statiefkop Panorama
Waterpas Nee
Kleur Zwart
Gewicht 1.23 kg
Garantieperiode 2 jaar
Merk Velbon
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Velbon Ultrek UT 45L
Uw waardering