Sony FE 12-24mm f/2.8 GM

Kenmerken

  • Ideaal voor het fotograferen van landschappen, sterrenhemels en architectuur
  • Drie ED (Extra-low Dispersion)-glaselementen plus twee Super ED-glaselementen
  • Vier XD (extreme dynamic) lineaire focusmotoren met hoge stuwkracht en snelheid
  • Voorzien van nieuwe Nano AR Coating II.
Webshop: Direct leverbaar
Winkel: Afhalen na 1 werkdag
€ 3.299,00

De Sony FE 12-24mm f/2.8 GM is een zoomlens met groot diafragma en ultragroothoek. Deze compacte en veelzijdige lens is ideaal voor het fotograferen van landschappen, sterrenhemels en architectuur en biedt daarnaast extra mobiliteit voor sportfotografen die ultragroothoek willen hanteren.

Dit nieuwe objectief valt binnen de G Master-serie van Sony. Deze lenzen bieden een uitstekende resolutie en schitterende bokeh en beschikken over Sony’s innovatieve optical element-technologie, design en kalibratie. Dit stelt gebruikers in staat om foto's en video-content te produceren met details van ongekend niveau. DeFE 12-24mm f/2.8 GM levert een prachtige bokeh-effecten tot en met een ultrabrede 12mm-kijkhoek met constant f/2.8-diafragma.

De introductie van de FE 12-24mm f/2.8 GM betekent dat het f/2.8-assortiment van Sony G Master-lenzen nu een bereik heeft van 12mm tot 200mm. Tevens is 12mm 's werelds meest wijde zoom met f/2.8 diafragma. Bij deze brandpuntsafstand is het mogelijk om ruimte en afstand te accentueren en dynamische perspectieven te creëren die buiten het bereik van het menselijke oog liggen. Dit biedt nieuwe artistieke mogelijkheden voor professionals.

De FE 12-24mm f/2.8 GM heeft een innovatief ontwerp en garandeert uitstekende beeldkwaliteit van hoek tot hoek in het volledige zoombereik. De lens is uitgerust met drie extreem nauwkeurige XA-elementen (extreem asferisch), inclusief het grootste XA-element dat ooit voor een α (Alpha)-lens is gemaakt. Met de toevoeging van een extra asferisch element onderdrukken deze XA-elementen astigmatisme, beeldvervorming en veldkromming tot aan de beeldranden. Daarnaast beperken drie ED (Extra-low Dispersion)-glaselementen plus twee Super ED-glaselementen op effectieve wijze chromatische afwijkingen. Dit zorgt voor scherpte van hoek tot hoek met een nauwkeurige kleurweergave.

Een zwevend focusmechanisme verdeelt de focusgroep van de lens in twee afzonderlijk controleerbare groepen. Dit biedt uitstekende close-upprestaties en maximale scherpte bij elke afstand. Het garandeert tevens een constante minimale scherpstelafstand van 0,28 meter voor het gehele zoombereik. En omdat het een interne focuslens is, blijft de lengte ervan constant en varieert het zwaartepunt nauwelijks, waardoor de lens altijd optimaal gebalanceerd in de hand ligt.

De hoogwaardige bokeh-effecten van de Sony G Master-lenzen worden gegarandeerd door de sferische afwijking van de lens tijdens het productieproces te finetunen. De extreem hoge oppervlaktenauwkeurigheid van de XA-elementen van de lens onderdrukt effectief uienringeffecten. Het cirkelvormig 9-bladig diafragma versterkt de bokeh.

De FE 12-24mm f/2.8 GM is uitgerust met vier XD (extreme dynamic) lineaire focusmotoren met hoge stuwkracht en snelheid. Dit objectief is daardoor compatibel met de snelheidsprestaties van zowel de huidige als toekomstige camera’s. Met twee keer autofocus voor elk van de focusgroepen van de lens is deze snel en nauwkeurig. Nieuwe besturingsalgoritmen maximaliseren de reactie van het XD-lineaire motorsysteem terwijl perfecte synchronisatie tussen de twee focusgroepen wordt bereikt. Een ander voordeel is dat de bediening extreem stil is met minimale trillingen.

Bij de FE 12-24mm f/2.8 GM is voor het eerst een gloednieuwe Nano AR Coating II gebruikt. Deze kan gelijkmatiger worden toegepast op grote lenselementen of sterk gebogen elementoppervlakken. De coating onderdrukt interne reflecties en minimaliseert flare en ghosting. En ondanks de brede kijkhoek van de lens behoudt de Nano AR Coating II over de hele afbeelding een hoge helderheid en contrast, zelfs bij lastige lichtomstandigheden.

Films maken
Met een constant maximaal diafragma van f/2.8 bij alle brandpuntsafstanden kunnen belichting, sluitertijd en ISO-gevoeligheid tijdens het filmen van video's consistent blijven. Bij gebruik op een APS-C-camera of met een Super 35-beeldhoek komt het brede uiteinde van het zoombereik overeen met 18mm op een full-framebehuizing, waarmee een zeer geschikt zoombereik voor het maken van films beschikbaar is.

Professionele controle
De 847 gram wegende FE 12-24mm f/2.8 GM biedt verschillende functies voor volledige professionele controle over de opnamen. Voorbeelden hiervan: de focusvasthoudknop, focusmodusschakelaar, zoomring en scherpstelring die zo zijn geplaatst dat ze tijdens het filmen eenvoudig bediend kunnen worden. De Linear Response MF zorgt ervoor dat de focusring onmiddellijk reageert op de meest subtiele aanpassingen tijdens het handmatig scherpstellen. De bediening voelt hierdoor zeer nauwkeurig en direct. De lens is stof- en vochtbestendigen het voorste lenselement heeft een fluorcoating die water, olie en andere verontreinigingen afstoot. Ook wordt het afvegen van vingerafdrukken van het lensoppervlak eenvoudiger. De achterfilterhouder biedt plaats aan standaard ND-filters, kleurcorrectie- en andere filters voor meer expressieve mogelijkheden. Een snijmal voor bladfilters wordt meegeleverd.

Specificaties
Lensvatting Sony E, Sony FE
Brandpuntbereik 12 - 24 mm
Diafragma (F-F) 2.8
Maximaal diafragma (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Lensstrucuur (elementen/groepen) 17/14
Dichtsbijzijnde focus afstand 0.28 m
Aantal diafragma bladen 9
Automatisch scherpstellen Ja
Manuele focus Ja
Beeldstabilisatie Nee
Stof- en Spatwaterdicht Ja
Geschikt voor Full frame Ja
Filtermaat Geen
Kleur Zwart
Compatibele camera merken Sony
Gewicht 847 g
Merk Sony
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sony FE 12-24mm f/2.8 GM
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!