Sirui Head K-40X Balhoofd

Direct Leverbaar
SKU
K40X
€ 143,99

Sirui levert een slim assortiment los verkrijgbare balhoofden. Bij het een statief dat helemaal bij jou past, kies je dus ook het balhoofd dat bij je past. Natuurlijk laat een zo goed merk als Sirui je daarna niet in de steek als het gaat om de verbinding tussen camera en balhoofd. Dus zijn er heel kleine, maar daarom niet minder sterke snelkoppelingsplaatjes die je onwrikbaar aan je camera bevestigd. Voor een aantal cameramodellen maakt Sirui de snelkoppelingsplaatjes zelfs op maat, zodat ze nog beter aan de camera hechten en tegelijk ook nog platter kunnen worden uitgevoerd.

Balhoofden
Balhoofden zijn tegenwoordig de meest voorkomende verbinding tussen statiefpoten en camera. De twee- of driewegkoppen van weleer worden door hedendaagse fotografen als onhandig beschouwd. Begrijpelijk, want de instelknoppen van een meerwegkop zijn lange pennen die uitsteken en dus overal achter haken. Plus dat de driedimensionale beweging die op een fotostatief nodig is bij een meerwegkop in twee assen moet worden gemaakt. Met een balhoofd heb je die onhandigheid allemaal niet. Een balhoofd is compact, licht en veel gemakkelijker te bedienen. Je moet er even aan wennen, maar daarna wil je nooit anders meer.

Sirui balhoofden onderscheiden zich natuurlijk weer van de meeste anderen. De meeste onderdelen van een Sirui balhoofd zijn gemaakt van koud-geperst aluminium. Dat is stukken sterker dan gewoon aluminium, maar niet zwaarder. Daarnaast gebruikt Sirui voor het vergrendelen van de bal niet één, maar twee klemwiggen. Daardoor blijft de bal bij het vergrendelen niet alleen beter op zijn plaats (handig bij macro), maar kan je het ook met een kortere draai aan de stelknop vergrendelen.

Frictieregeling
Balkop frictie Een ideaal werkend (lees: ingesteld) balhoofd heeft in de niet-vergrendelde stand enige frictie. Dat maakt het gemakkelijk de camera te plaatsen en het voorkomt dat de combinatie al te gemakkelijk heen en weer wiebelt. De gewenste weerstand is afhankelijk van de gebruikte camera-objectiefcombinatie. Hoe zwaarder de combi, hoe sterker de weerstand. Deze frictie kun je op een balhoofd gemakkelijk zelf instellen.

Sirui onderscheidt twee soorten balhoofden: de serie G balhoofden hebben een separatie frictieknop en de serie Kx balhoofden hebben een frictieknopje geïntegreerd in de stelknop. Het hoeft weinig betoog dat de geïntegreerde variant niet alleen veel mooier is, maar ook praktischer: je kunt je niet vergissen in de knop voor frictie of vergrendeling. Maar er zijn zat fotografen, namelijk diegenen die vaak van objectief wisselen, die een separate knop prefereren.
Wil je werken met een geïntegreerde frictieregeling, lees dan goed de handleiding. Het is namelijk helemaal niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het werkt. Dit is een van de redenen waarom wij zeggen dat je een statief (plus balhoofd) het beste kunt kopen in een echte winkel. Daar kun je je combinatie vasthouden en proberen, je kunt de werking beproeven, antwoorden krijgen en dan de juiste keuze maken.
We geven toe, het is ook een beetje commercieel van ons, want we weten inmiddels uit ervaring dat onze Sirui's het bij vergelijkend praktisch onderzoek door gebruikers meestal als voorkeur uit de bus komen.

Specificaties
Materiaal Aluminium
Draagvermogen 35 kg
Type statiefkop Balhoofd
Waterpas Ja
Kleur Zwart
Gewicht 700 g
Garantieperiode 6 jaar
Merk Sirui
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sirui Head K-40X Balhoofd
Uw waardering