Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN Art L-Mount

Webshop: 3 tot 5 werkdagen
Winkel: Afhalen na 3 tot 5 werkdagen
€ 1.529,00

Let op! Dit is een Pre-order. De lens is naar verwachting in augustus 2019 leverbaar. Bestel nu en je ontvangt hem als eerste!

SIGMA is de pionier op het gebied van ultra-groothoek zoom-objectieven en zet al decennia lang de toon binnen deze categorie. De SIGMA 12-24mm F2.8 DG DN Art bundelt al deze kennis en ervaring in een objectief dat volledig opnieuw is opgebouwd en voldoet aan de strengste eisen van de Art-lijn. Denk hierbij aan uitmuntende scherpte, minimale distortie en een uitzonderlijk korte minimale scherpstelafstand. Dit objectief is de logische keuze voor iedere veeleisende landschap-, architectuur-, of interieurfotograaf. De lens is geschikt voor systeemcamera's met de L-mount.

Met f/2.8 is dit een lichtsterk groothoekobjectief waarmee je ook bij weinig licht nog goed uit de voeten kunt. Je profiteert van een uitstekende resolutie - van het centrum tot aan de randen van het beeld. De lens is speciaal ontworpen voor systeemcamera's en daarmee wordt er geprofiteerd van de korte flensafstand. Dit resulteert in een compacte bouw en een hoge beeldkwaliteit.

Chromatische aberratie wordt beperkt door een FLD- en vijf SLD-glaselementen. Met drie asferische lenselemten - waarvan één zeer groot asferisch frontelement - wordt coma flare geminimaliseerd en wordt een geweldige resolutie behaald: ook bij camera's met zeer veel megapixels blijft deze lens haarscherp. Nieuw is de Nano Porous Coating (NPC). Samen met de multi-layer maakt dit de lens beter bestand tegen invallend licht, zoals tegenlicht.

Rear filter houder

De Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN is standaard uitgerust met een houder voor filters aan de achterzijde van de lens. Door het ontwerp kun je aan de voorkant geen filters gebruiken en dankzij deze houder plaats je de filters aan de achterkant van het objectief.

Specificaties
Lensvatting Leica L
Brandpuntbereik 12 - 24 mm
Diafragma (F-F) 2.8
Maximaal diafragma (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Lensstrucuur (elementen/groepen) 18/13
Dichtsbijzijnde focus afstand 0.28 m
Aantal diafragma bladen 11
Automatisch scherpstellen Ja
Manuele focus Ja
Beeldstabilisatie Nee
Stof- en Spatwaterdicht Ja
Geschikt voor Full frame Ja
Filtermaat Geen
Kleur Zwart
Compatibele camera merken Leica, Panasonic, Sigma
Gewicht 795 g
Merk Sigma
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN Art L-Mount
Uw waardering