Panasonic G100, body

Kenmerken

  • Ideale vlogcamera
  • Geavanceerde audio-opties
  • Licht en compact
Webshop: Direct leverbaar
Winkel: Direct afhalen
€ 549,00

De Panasonic Lumix DC-G100 is gebouwd voor vloggers! Deze systeemcamera is compact, heeft vele interessante opties voor het maken van vlogs en video’s en is daarbij ook een uitstekede fotocamera. De G100 heeft een Micro Four Thirds vatting, waardoor alle lenzen van Panasonic en Olympus op de camera gebruikt kunnen worden.

Fysieke eigenschappen
De G100 heeft een prachtige OLED elektronische zoeker met een hoge resolutie van 3.68m-dot en een vergroting van 0.73x. Het LCD-display is 3.0”, heeft een resolutie van 1.84m-dot en is uitklapbaar. Daarmee kun je makkelijk uit verschillende hoeken werken en je kunt er ook voor kiezen om het schermpje naar jezelf te richten. Het scherm heeft touchscreen functionaliteit voor intuïtief gebruik.

De Panasonic G100 heeft een ontspanknop om foto’s te maken en een rode knop om video’s te starten en te stoppen. Deze knop is groot, zodat je die makkelijk kunt vinden tijdens het vloggen. Tijdens het filmen zie je een smalle rode rand rondom je beeld, zodat je zeker weet dat je aan het filmen bent!

Video-specificaties
De G100 kan filmen in UHD 4K-resolutie tot 30p met een kleurdiepte van 8 bit in 4:2:0 (intern, extern kun je door tot 4:2:2). Je kunt Full HD-opnames maken tot 60p. Je kunt kiezen voor verschillende kleurprofielen, waaronder de Panasonic V-Log: hiermee kun je een beeld opnemen met extra veel dynamisch bereik waar je in de nabewerking een hoge kwaliteit video van kunt maken.

Audio
De G100 is uitgerust met OZO audio in samenwerking met Nokia. Dit is een geavanceerd audio-systeem: de camera gebruikt drie microfoons en kan deze verschillende prioriteit geven. Je kunt ervoor kiezen om de microfoon op surround te zetten, maar ook op vooruit of achteruit gericht. Zo krijg je alleen het geluid dat je wil voor je video. De camera kan ook automatisch detecteren in welke richting de microfoon gebruikt moet worden. Hiervoor worden onder andere de gezichtsherkenningsfuncties gebruikt. Via de 3.5mm microfooningang is het ook mogelijk om een externe microfoon aan te sluiten.

Sensor en processor
De G100 heeft een Micro Four Thirds sensor me 20.3 megapixels. Het low-passfilter is weggelaten om een hogere scherpte te genereren. De verbeterde Venus Engine processor maakt het mogelijk om de data snel te verwerken en hoge kwaliteit foto’s en video’s te maken.

Kenmerken

  • Gebruik de digitale, 5-assige beeldstabilisatie tijdens het filmen om een stabieler beeld te krijgen (4-assig tijdens 4K-opname)
  • Je kunt niet alleen horizontaal filmen, maar ook verticaal. De bestanden worden dan als verticaal opgeslagen, zodat je ze direct op social media kunt plaatsen
  • De DMW-BLG10 accu maakt het mogelijk om circa 260 foto’s te kunnen maken.
  • De camera is uitgerust met slow-motion functies om tot 8x te kunnen vertragen
  • In 4K kun je 10 minuten aaneengesloten filmen. In Full HD op 60fps 20 minuten en in Full HD op 30fps of lager tot 29 minuen en 59 seconden. Wanneer je extern opneemt kun je in het laatste geval zonder limiet werken
Specificaties
Megapixels 20,3 MP
Sensor formaat Micro Four Thirds
Type beeldsensor Live MOS
Beeldstabilisatie Nee
Lensvatting Micro Four Thirds
Ondersteunde beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 4:3, 16:9
Maximale beeldresolutie 5184 x 3888 Pixels
Ondersteunde formaten JPEG / RAW
ISO gevoeligheid (min) 200
ISO gevoeligheid (max) 25600
Compatibele geheugenkaarten SD, SDHC, SDXC
Videoresolutie 4K, Full HD
Maximale videoresolutie (4K) 3840 x 2160 / 30fps
Viewfinder Elektronisch
Touchscreen Ja
Kantelbaar Scherm Ja
Accu BLG-10
Stof- en Spatwaterdicht Nee
Connectiviteit Bluetooth, Wifi
Kleur Zwart
Gewicht 352 g
Merk Panasonic
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Panasonic G100, body
Uw waardering