Nieuw

Panasonic DC-LX100 II zwart

Direct Leverbaar
SKU
DC-LX100M2EG
€ 769,00

De LUMIX LX100 II heeft een sensor van in totaal 21,77 megapixels waarmee effectief 17,0 megapixels worden vastgelegd bij een beeldverhouding van 4:3. Dit is een verhoging van de resolutie vergeleken met de oorspronkelijke LX100 camera. Deze extra pixels garanderen een hoge resolutie, in welke beeldverhouding (4:3, 3:2, 1:1 of 16:9) er ook opnames worden gemaakt.
De nieuwe sensor is circa 1,6x groter dan een sensor van één inch en biedt een uitstekende signaal-ruisverhouding. De hoeveelheid ruis wordt hierdoor drastisch beperkt wanneer er opnames worden gemaakt bij de maximale ISO-instelling van 25.600.
De nieuwste Venus Engine produceert levendige, natuurgetrouwe beelden van hoge kwaliteit met een uitstekende resolutie, een hoog contrast en indrukwekkende kleurweergave.

24-75mm f/1.7-2.8 lens: LEICA DC VARIO-SUMMILUX-lens en 3cm Macro Shot
Met een optische zoom van 3,1x benadert de met 24-75 mm equivalente lens de klassieke brandpuntsafstand van 24-70 mm. Dit betekent dat er een groot aantal verschillende onderwerpen mee kunnen worden vastgelegd, variërend van landschappen tot portretten.
De lens is uitgerust met Power O.I.S. (Optical Image Stabiliser) en bestaat uit 11 elementen in 8 groepen, met 2 ED-lenzen en 5 asferische lenzen met 8 asferische oppervlakken.
Daarnaast biedt de lens een groot diafragma van f/1.7-f/2.8 met 9 diafragma bladen. Hiermee maak je schitterende opnames bij weinig omgevingslicht en haarscherpe beelden met een prachtig bokeh-effect.
Macro-opnames kunnen heel mooi worden vastgelegd dankzij een minimale scherpstelafstand van 3 cm in de groothoekstand en 30 cm in de telestand.

Intuïtieve bediening, eenvoudige compositiekeuze en supersnelle respons
Naast een Live View Finder met hoge resolutie (2.764.000 pixels), een gezichtsveld van 100% en een uitstekende vergroting (0,7x, equivalent van 35mm-camera), zijn er ook belangrijke verbeteringen doorgevoerd in het lcd-scherm aan de achterkant. Zo is de resolutie verhoogd naar 1.240.000 pixels en is het nu een touchscreen, wat het gebruiksgemak vergroot.

Directe, intuïtieve bediening is mogelijk dankzij specifieke ringen en knoppen, zoals een diafragmaring, bedieningsring, sluitertijdknop, belichtingscompensatieknop (tot +/- 3EV, in het menu tot +/- 5EV) en 5 fysieke functieknoppen.
De LUMIX LX100 II biedt een snelle AF van circa 0,10 seconden en is in staat met hoge snelheid burst-opnames te maken bij 11 fps (AFS)/5,5 fps (AFC) voor het haarscherp vastleggen van snel bewegende onderwerpen. De LUMIX LX100 II beschikt verder over Starlight AF waarmee gebruikers 's nachts met autofocus opnames kunnen maken van de sterrenhemel. Dit is mogelijk doordat de contrastwaarde in een kleiner AF-gebied nauwkeurig wordt berekend. De Live Boost functie helpt de gebruiker bij het bepalen van de perfecte compositie in het donker door de gevoeligheid van het lcd-scherm te verhogen.
Ultra HD 4K Video en 4K Photo voor unieke momenten

De geavanceerde 4K Photo-functie van Panasonic maakt gebruik van de 4K video-opnamecapaciteit. Dit betekent dat er opnames kunnen worden gemaakt tot 30 fps waaruit in de camera het perfecte moment kan worden geselecteerd als foto van 8 megapixels. Nieuw zijn de functies Auto Marking, waarmee sneller het juiste frame kan worden gevonden en Sequence Composition, waarmee verschillende frames kunnen worden samengevoegd tot één afbeelding voor een slow-motion effect.
Ook zijn de functies Post Focus en Focus Stacking toegevoegd, waarmee achteraf het perspectief kan worden gewijzigd. Met de nieuwe functie Light Composition kunnen gebruikers nu ook gemakkelijk haarscherpe indrukwekkende foto's maken van vuurwerk en nachtlandschappen.
Meer creatieve mogelijkheden met nieuwe L. Monochrome D-modus en korreleffect

De Picture Style-opties voor zwart-wit opnames zijn uitgebreid met L. Monochrome D, dat authentieke zwart-wit beelden produceert waarbij licht en schaduw worden benadrukt terwijl details behouden blijven. Verder kan de gebruiker uit verschillende korrelgroottes kiezen om zwart-wit beelden een filmisch effect mee te geven.

Specificaties
Sensor formaat Micro Four Thirds
Megapixels 16,8 MP
Maximale beeldresolutie 4800 x 3200 Pixels
Type beeldsensor Live MOS
Optische zoom 3,1x
Viewfinder Elektronisch
Beeldstabilisatie Ja
Geschikt voor vloggen Nee
35 mm cameralens equivalent 24 - 75 mm
Ondersteunde formaten JPEG / RAW
ISO gevoeligheid (min) 100
ISO gevoeligheid (max) 25600
Automatisch scherpstellen Ja
Manuele focus Ja
Ondersteunde beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 4:3, 16:9
Compatibele geheugenkaarten SD, SDHC, SDXC
Videoresolutie 4K, Full HD, HD
Maximale videoresolutie (4K) 3840 x 2160 / 30fps
Touchscreen Ja
Maximaal diafragma f/1.7
Diafragma (F-F) 1.7 - 2.8
Connectiviteit Bluetooth, Wifi
Kleur Zwart
Gewicht 349g
Merk Panasonic
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Panasonic DC-LX100 II zwart
Uw waardering