Olympus 8x42 Pro

Kenmerken

  • ZERO-coating (bekend van Olympus objectieven)
  • Stelt al vanaf 1.5 meter scherp
  • Gevuld met stikstof
Webshop: Levertijd onbekend
Winkel: Levertijd onbekend
€ 425,00

Met de 8x42 Pro kijker past Olympus de meest recente kennis over het ontwikkelen van lenzen toe op verrekijkers. Wie bekend is met de kwaliteit van de Olympus Pro objectieven, zal niet verbaasd zijn dat de verrekijkers uit deze serie ook ontzettend goed presteren.

Technische specificaties

De kijker is uitgerust met ED-glas (extra-low dispersion) met phase-correctie en dielectrische coatings op de BAK4-prisma's. Samen met anti-reflectieve volledig multi-coated optieken levert dit heldere, scherpe en contrastrijke beelden met accurate kleuren zonder ghosting, vervorming of aberraties. Doordat je al vanaf 1.5 meter scherp kunt stellen, kun je ook kleine dieren zoals vlinders en andere insecten van dichtbij bekijken.

Bouwkwaliteit en duurzaamheid

De verrekijker is gebouwd om continu in zware omstandigheden gebruikt te kunnen worden. De kijker is gevuld met stikstof en O-ring gesealed. Daardoor is de Olympus 8x42 Pro waterproof en fogproof. De buitenste lenselementen zijn uitgerust met speciale coatings die olie- en water- en vuilafstotend zijn. Je krijgt standaard 15 jaar garantie op de kijker. Wanneer je de kijker online registreert bij Olympus loopt deze garantie op naar maar liefst 25 jaar.

Specificaties
Type Kijker Dakkant
Vergrotingsfactor 8x
Lensdiameter 42
Beeldhoek 7.5 graden
Gezichtsveld (1000 m) 131 meter
Uittredepupil 5.3
Minimale focusafstand 1.5 meter
Relatieve lichtsterkte 27.6
Schemergetal 18.3
Opties Waterdicht, Fogproof, Weerbestendig, Geschikt voor brildragers
Kleur Zwart
Gewicht 670 g
Merk Olympus
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Olympus 8x42 Pro
Uw waardering

Voordeelbundels