Nikon NIKKOR Z 58mm f/0.95 Noct

Kenmerken

  • Diafragme van f/0.95
  • ARNEO Coat + Nano Crystal Coat
  • OLED-display
3 tot 5 werkdagen
SKU
JMA002DA
€ 8.999,00
Nikon-icoon. Voor systeemcamera's.
Sommige objectieven zijn niet alleen voor een systeem ontworpen, maar zijn zelf de reden dat het systeem bestaat. De NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct bezit de klassieke aantrekkingskracht van de legendarische Noct met F-vatting van Nikon. En biedt met zijn revolutionaire optische ontwerp alle vrijheid. Het ultragrote diafragma en de uitzonderlijke scherpte bieden sensationele nieuwe mogelijkheden. De Nikon Z is speciaal hiervoor ontworpen.

Opmerkelijk
De NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct is met zijn onberispelijke constructie een werkelijk opvallend objectief met handmatige scherpstelling. De brandpuntsafstand van 58 mm is een eerbetoon aan de befaamde Noct met F-vatting van Nikon. De grote Z-vatting en het grote diafragma van f/0.95 maken nog betere prestaties bij weinig licht mogelijk. U kunt zowel bij portretten en nachtlandschappen als bij video-opnamen profiteren van een ongelooflijke diepte en scherpte.

ARNEO Coat + Nano Crystal Coat
Twee anti-reflectiecoatings voorkomen beeldschaduwen en lichtvlekken. Nikon’s ARNEO Coat gaat verticaal invallend licht tegen. Nano Crystal Coat gaat diagonaal invallend licht tegen.

Nachtlandschappen
Het optische ontwerp met 17 elementen in 10 groepen zorgt ervoor dat puntlichtbronnen in prachtige details worden weergegeven, zelfs wanneer met open diafragma wordt gefotografeerd. Van nachtlandschappen tot astrofoto's, de resultaten zijn verbluffend.

Portretfotografie
Onderwerpen worden scherp vastgelegd, zelfs wanneer u opnamen maakt met het maximale diafragma van f/0.95. U kunt de esthetische kwaliteit bij elk soort licht tot in detail bepalen en krijgt een voortreffelijke bokeh met vloeiende gradaties naar de randen van het beeld.

Video
Emotie. Karakter. Sfeer. Met zijn grote maximale diafragma dat u uitgebreide controle over de scherptediepte biedt, maakt dit objectief sterk filmische video-opnamen mogelijk. U profiteert ook van minder variatie in de brandpuntsafstand.

Specificaties
Lensvatting Nikon Z
Brandpuntbereik 58 mm
Diafragma (F-F) 0.95
Maximaal diafragma f/0.95
Minimaal diafragma 16
Lensstrucuur (elementen/groepen) 17/10
Dichtsbijzijnde focus afstand 0,50 m
Aantal diafragma bladen 11
Automatisch scherpstellen Ja
Manuele focus Ja
Beeldstabilisatie Nee
Stof- en Spatwaterdicht Ja
Geschikt voor Full frame Ja
Filtermaat 82 mm
Kleur Zwart
Compatibele camera merken Nikon
Gewicht 2000 g
Merk Nikon
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nikon NIKKOR Z 58mm f/0.95 Noct
Uw waardering