Nikon D500 Body

Webshop: 3 tot 5 werkdagen
Winkel: Afhalen na 3 tot 5 werkdagen
€ 1.649,00

De Nikon D500 DSLR Body kenmerkt zich door de robuuste bouw, de bekwame mogelijkheden tot het vastleggen van beelden en natuurlijk de compacte vorm ten opzichte van zijn fullframe familieleden. Voorzien van een 20.1 megapixel CMOS sensor en de EXPEED 5 beeldprocessor heeft deze camera het in zich om aantrekkelijk te zijn voor zowel foto- als videografen vanwege de mogelijkheid tot fotograferen met tien beelden per seconde en het opnemen van 4K/UHD video's. De sensor en processor combinatie maakt daarbij ook een ISO mogelijk van 51200 welk uitgebreid kan worden tot 1640000 voor nog betere resultaten in het donker of moeilijke lichtomstandigheden. De D500 beschikt over een 153-punts autofocussysteem dat beschikt over 99 kruissensoren voor snelle prestaties en zeer nauwkeurige onderwerptrackings-mogelijkheden.

Algemeen gebruiksgemak
Om al deze mogelijkheden goed te kunnen beteugelen is de D500 van Nikon voorzien van een 3.2" kantelbaar touchscreen LCD display met een resolutie van meer dan twee miljoen pixels. De vernieuwde versie van SnapBridge geeft de camera de beschikking over wifi met NFC en energiezuinige bluetooth. Dit maakt het koppelen van smartapparaten aan de camera voor het delen van opnames zeer eenvoudig. De duurzame magnesium behuizing is dankzij de diverse afdichtingen spatwater- en stofdicht waardoor de camera onder diverse gure omstandigheden in te zetten is.

20.9 megapixel sensor en EXPEED 5 processor
Door de geweldige combinatie van de sensor en processor is de D500 in staat tot geweldige opnames met optimale helderheid, weinig tot geen ruis en geleidelijke kleurgradaties. Op volle resolutie kunnen tien beelden per seconde worden vastgelegd en in de stille modus drie. De uitgebreide buffer maakt het mogelijk om maar liefst 200 opeenvolgende 14-bits NEF lossless gecomprimeerd of 79 14-bits ongecomprimeerde beelden vast te leggen.

Het opnemen van 4K/UHD video kan worden gedaan met framerates van 30, 25 en 24 frames per seconde en full HD met 60, 50, 30, 25 en 24 beelden per seconde. Tijdens het filmen behoudt u volledige handmatige controle over de sluitersnelheid en ISO-instellingen. Ook is het mogelijk om zebra toe te passen zodat u over extra hulpmiddelen beschikt om overbelichting tegen te gaan. Net als de in-camera Picture Controle profielen, aangepaste tone curves en een vlak profiel ter bevordering van de kleurgradatie toepassingen. Opnemen op externe recorder is mogelijk voor ongecomprimeerde 4:2:2 8-bits beelden dankzij de HDMI-poort. Bij het gebruik van een externe recorder is het LCD display gewoon te gebruiken. Audio kan worden opgenomen met de ingebouwde stereomicrofoon, maar ook kan er een externe microfoon worden aangesloten.

Specificaties
Megapixels 20,4 MP
Sensor formaat APS-C
Type beeldsensor CMOS
Beeldstabilisatie Objectief
Lensvatting Nikon F
Videoresolutie 4K, Full HD
Maximale beeldresolutie 5568 x 3712 Pixels
Ondersteunde formaten JPEG / RAW
ISO gevoeligheid (min) 100
ISO gevoeligheid (max) 51200
Compatibele geheugenkaarten SD, SDHC, SDXC
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 Pixels
Stof- en Spatwaterdicht Ja
Viewfinder Optisch
Touchscreen Ja
Kantelbaar Scherm Ja
Connectiviteit Bluetooth, Wifi
Accu EN-EL15
Kleur Zwart
Gewicht 860 g
Merk Nikon
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nikon D500 Body
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!