Nikon AF-S Nikkor 70-300mm F4.5-5.6 G IF-ED VR

3 tot 5 werkdagen
SKU
JAA795DA
€ 619,00

De AF-S VR 70-300 f/4.5-5.6G IF-ED is een hoogwaardig supertelezoomobjectief dat is ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen van gebruikers van digitale en analoge spiegelreflexcamera's. Het objectief biedt 4,3x zoom met een bereik van 70-300 mm (105-450 mm op een Nikon DX-formaat digitale spiegelreflexcamera) en is voorzien van lenselementen van ED-glas (Extra-low Dispersion) die garant staan voor uitstekende optische prestaties. Dit objectief bevat de tweede generatie van Nikon’s systeem voor vibratiereductie (VR II) dat het mogelijk maakt flexibel uit de hand te fotograferen door het beeld zodanig te stabiliseren dat dit overeenkomt met het gebruik van een sluitertijd die vier stops korter is, vergeleken bij een normaal objectief (zoals vastgesteld tijdens prestatietests van Nikon). De SWM (Silent Wave Motor) en IF (Internal Focusing) zorgen voor een snelle en stille scherpstelling, terwijl het afgeronde diafragma met negen lamellen ervoor zorgt dat onscherpe delen vloeiend overlopen waardoor de achtergrond er natuurlijk en harmonieus uitziet.

Krachtige 4,3x zoom met een bereik van 70-300 mm. Equivalent met 105-450 mm bij gebruik op een DX-formaat digitale spiegelreflexcamera.

SWM (Silent Wave Motor) zorgt voor een stille automatische scherpstelling, waarbij u snel en gemakkelijk kunt wisselen tussen autofocus en handmatige scherpstelling.

Dankzij het IF-ontwerp (Internal Focusing) met interne scherpstelling verandert de lengte van het objectief niet, terwijl een niet-draaiend voorste element het mogelijk maakt circulaire polarisatiefilters en op het objectief bevestigde flitsaccessoires te gebruiken.

VR II biedt een stabiliteit die equivalent is met een sluitertijd die 2,5* stops korter is. De normale stand corrigeert trillingen bij fotograferen uit de hand, terwijl de actieve stand trillingen door mechanische oorzaken tegengaat.

Twee elementen van ED-glas beperken chromatische aberratie over het gehele zoombereik tot het minimum, terwijl ze garant staan voor een hoge resolutie en contrast.

Scherpstelopties: automatisch met prioriteit voor handmatige scherpstelling en alleen handmatig.

Afgerond diafragma met negen lamellen zorgt dat onscherpe elementen vloeiend overlopen voor natuurlijk uitziende achtergronden.

Diameter van 67 mm voor filters en voorzetlenzen (niet draaiend).

*Op basis van CIPA-standaard. Deze waarde wordt bereikt als: een met het FX-formaat compatibel objectief is bevestigd op een FX-formaat digitale SLR-camera, een DX-formaat objectief is bevestigd op een DX-formaat digitale SLR-camera of een zoomobjectief is ingesteld op de maximale telestand.

Specificaties
Lensvatting Nikon
Brandpuntbereik 70 - 300 mm
Diafragma (F-F) 4.5 - 5.6
Maximaal diafragma f/4.5
Minimaal diafragma 32
Lensstrucuur (elementen/groepen) 17/12
Dichtsbijzijnde focus afstand 1.50 m
Aantal diafragma bladen 9
Automatisch scherpstellen Ja
Manuele focus Ja
Beeldstabilisatie Ja
Stof- en Spatwaterdicht Nee
Geschikt voor Full frame Ja
Filtermaat 67 mm
Kleur Zwart
Compatibele camera merken Nikon
Gewicht 745 g
Merk Nikon
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nikon AF-S Nikkor 70-300mm F4.5-5.6 G IF-ED VR
Uw waardering