Joby GorillaPod Rig Black/Charcoal

Webshop: 3 tot 5 werkdagen
Winkel: Afhalen na 3 tot 5 werkdagen
 149,00

De Joby GorillaPod Rig is een professioneel rigstatief voor wie met zijn dslr gaat filmen of fotograferen. Licht van gewicht, extreem veelzijdig en bovenal een oerdegelijk en betrouwbare rig en statief, zoals je het van een Joby GorillaPod gewend bent. Dankzij de dertig flexibele gewrichten die kunnen buigen en draaien, kun je een camera stevig op en aan vrijwel elk oppervlak bevestigen en aan de buigzame zijarmen van het rigstatief bevestig je videolampen, flitsers en/of microfoons.

Multi-inzetbare camerarig
Dankzij de unieke constructie van de Joby Gorillapod Rig heb je een multi-inzetbaar camerastatief voor filmen en fotograferen. De basis bestaat uit het bekende Joby GorillaPod 5K ministatief met dertig flexibele, met rubber beklede kogels en een degelijk Joby 5K balhoofd. Naast het balhoofd zijn aan de bovenzijde twee extra armen met zes kleine kogels per stuk bevestigd met een 1/4" statiefschroef. Op deze korte armen kun je accessoires bevestigen zoals Lume Cubes of microfoons dankzij de 1/4-inch statiefschroeven en de dubbele cold shoe. De top van de armen kan echter ook gewisseld worden voor een GoPro mount waardoor je naast je dslr een GoPro Hero kunt bevestigen. Dankzij de universele 1/4" statiefaansluiting kun je de armen echter ook verwijderen, en vervangen door andere accessoires met een 1/4" statiefschroef, zoals de Joby Locking Arm.

BallHead 5K Statiefkop
De Joby GorillaPod Rig wordt geleverd inclusief het Joby BallHead 5K. Dit compacte maar degelijke balhoofd is gemaakt van aluminium en roestvrij staal voor een grote duurzaamheid. Dankzij het professionele Arca-Swiss snelkoppelingsplaatje zet je razendsnel je camera op het statief. Met een met rubber beklede stelknop bedien je de horizontale verstelling van de kop, die 360 graden rond kan draaien. De frictie van de kogel is met een grote draaiknop apart instelbaar, wat ideaal is om je camera altijd en overal horizontaal te kunnen zetten. De kogel van de Joby BallHead 5K kan 90 graden kantelen voor verticale opnamen.

Inzetbaar op alle mogelijke manieren
De GorillaPod Rig is inzetbaar voor allerhande situaties. Je kunt dit flexibele driepoot statief neerzetten op alle mogelijke oppervlakken, aan een lantarenpaal hangen of zodanig verbuigen dat je met twee handen een portable rig hebt voor extra stabiliteit tijdens actieshots. Gebruik je hem even niet, dan hang je hem met de afneembare draagriem over je schouder en loopt weer door. Perfect voor serieuze vloggers en journalisten die een lichtgewicht maar wel degelijke multimedia oplossing zoeken voor reportagewerk "in het veld". Ook is de GorillaPod Rig ideaal voor macrowerk: je zet op de twee zijarmen ledpanelen of Lume Cubes en je buigt de armen en pootjes zodanig dat je een perfecte uitlichting van je onderwerp hebt. De GorillaPod Rig weegt 907 gram en is inclusief balhoofd 43cm hoog. Het draagvermogen is 5 kilogram.

Hoge kwaliteit kunststof
Een Joby GorillaPod is opgebouwd uit losse kogelgewrichten van hoogwaardig kunststof die samen de drie poten van het statief vormen. Doordat alle gewrichten los van elkaar alle kanten uit kunnen draaien, kun je de GorillaPod zodanig buigen dat hij altijd en overal neer te zetten is. De rubber voetjes zorgen voor een stabiele grip op een iedere ondergrond, of dat nou een rots is of een campingtafeltje. De duurzame rubber ringen rondom ieder gewricht geven grip als je de GorillaPod ergens omheen buigt, want uiteraard kun je een GorillaPod ook om een boomtak, en hek of om het stuur van je mountainbike buigen.

Joby: Creatief en veelzijdig
Joby werd in 2006 opgericht in San Francisco Bay en heeft inmiddels overal ter wereld menig hart veroverd met hun inmiddels beroemde buigzame Gorillapod-statieven, die dankzij hun unieke uiterlijk een hoge aaibaarheidsfactor hebben. Tegenwoordig bevindt het bedrijf zich in Petaluma, Californië, waar het zich naast de statiefjes ook bezighoudt met de ontwikkeling van allerlei GripTight accessoires voor smartphones. Het huidige Joby assortiment bestaat uit statiefjes voor smartphones en actioncams, vlogging rigs, maar ook vind je er statieven voor vrijwel iedere traditionele DSLR- systeem- of compactcamera.

Specificaties
Merk Joby
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Joby GorillaPod Rig Black/Charcoal
Uw waardering