Hoya HDX Protector | 49mm

Kenmerken

  • Beschermfilter van extra gehard optisch glas
  • Minimaal effect op de beeldkwaliteit
  • Vuil- en waterafstotende coating
Webshop: Direct leverbaar
Winkel: Direct afhalen
 44,95

Met de Hoya HDX Protector bescherm je je lens tegen vallen, stoten, krassen of vuil. Dit filter is gemaakt van hoogwaardig optisch glas uit Japan en voorzien van meerlaagse coatings zodat het een verwaarloosbaar effect op je beeld heeft. Dit filter is geschikt om te gebruiken op de meest hoogwaardige lenzen en is daarmee een uitstekende keuze voor kritische hobbyisten en professionals.

Protector of UV-filter
De meeste fotografen zijn het erover eens dat het belangrijk is om je lens met een filter te beschermen. Van oudsher worden daarvoor UV-filters gebruikt. Analoge film is namelijk erg gevoelig voor UV-straling. Digitale camera’s hebben hier veel minder last van. Daarom is het filteren van UV-straling niet nodig. Het voordeel van protectors is dat deze doorgaans een hogere lichttransmissie en een betere kleurweergave geven dan UV-filters. Ook wordt er harder glas gebruik dat beter beschermt.

Hoya filters
Hoya is een Japanse fabrikant van optisch glas sinds 1941. Vandaag de dag levert Hoya glas aan verschillende fabrikanten die hier vervolgens lenzen van maken. Ook staat Hoya bekend als één van de beste producenten van fotografische filters van het moment.

Kenmerken

  • Glas: het filter is gemaakt van extra gehard, optisch glas dat optimaal beschermt
  • Coatings: het filter heeft een minimaal effect op je beeldkwaliteit door het gebruik van onder meer een 8-laagse Anti Reflex coating en een speciale HD-coating. Ook is er een anti-statische coating aangebracht waardoor water en vuil niet hechten aan het glas en waardoor het filter minder gevoelig is voor krassen
  • Ring: de ring van het filter is extra sterk en duurzaam ontworpen. Ook is deze smal genoeg om vignettering te voorkomen bij groothoekobjectieven
Specificaties
Type filter Protector
Soort filter Schroeffilter
Filtermaat 49 mm
Merk Hoya
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hoya HDX Protector | 49mm
Uw waardering