Fujifilm X100F zilver

Kenmerken

  • 24.3 Megapixel X-Trans CMOS III sensor
  • X-Processor Pro beeldverwerkingsprocessor
  • Fujinon 23mm f/2 Lens
Webshop: Direct leverbaar
Winkel: Direct afhalen
€ 999,00

Fujifilm X100F zilver
De Fujifilm X100F zilver is uitgerust met een X-Trans CMOS III beeldsensor die specifiek voor de Fujifilm X-Serie is ontworpen. De X-Trans CMOS II maakt daarbij gebruik van een uniek kleurenfilter waardoor een optisch low pass filter niet langer noodzakelijk is. De 24.3 Megapixel APS-C sensor kan zeer goed overweg met het onderdrukken van ruis. Ondanks zijn grote pixelcount is de sensor in staat om te gebruiken tot een ISO waarde van 12800. Dit was voorheen de verlengde waarde bij de voorganger van deze sensor. Bovendien is het beschikbare fase detectie autofocusgebied verder vergroot en is het aantal fasedetectie autofocuspunten verdubbelt, waardoor de camera sneller en nauwkeuriger kan scherpstellen.

Geheel nieuwe processor; de X-Processor Pro
De Fujifilm X100F maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde X-Processor Pro beeldverwerkingsprocessor. De rekensnelheid van deze processor is verviervoudigt ten opzichte beeldverwerkingsprocessoren die zijn toegepast in voorgaande cameramodellen. Met behulp van deze nieuwe processor kan alles uit de camera en X-Trans sensor worden gehaald. Door zijn hoge leessnelheid reageren alle functies flink sneller. Ook helpt de X-Processor Pro bij het volgens van bewegende onderwerpen, die nu met meer eenvoud kunnen worden gefotografeert. De EVF en het LCD scherm kan er bovendien zo’n 60x per seconde mee door worden ververst. De snelheid waarmee de camera kan worden opgestart is bovendien verkort tot ongeveer 0,5 seconde. Zo hoeft er geen moment meer gemist te worden.

Vergroot fase detectie AF gebied en verbeterde autofocus prestaties
De Fujifilm X100F beschikt over fasedetectie AF die gebruik maakt van fasedetectie pixels die op de sensor zijn geplaatst. Het fasedetectie gebied op de sensor is met ongeveer 230% vergroot ten opzichte van voorgaande camera modellen. De camera telt 91 autofocuspunten (uitbreidbaar tot 325 punten) voor een snellere en meer accurate scherpstelling. Voorgaande modellen beschikte over slechts 49 AF punten. Het autofocus algoritme dat wordt toegepast is geheel herzien en waardoor scherpstellen bij lichtsituaties met een laag contrast flink is verbeterd.

Keuze uit zes verschillende AF instellingen geschikt voor iedere situatie
De FUJIFILM X100F beschikt over AF-S voor niet bewegende onderwerpen en AF-C voor bewegende onderwerpen. Voor beide opties kan de keuze worden gemaakt om te kiezen voor een enkelvoudig AF punt, Zone AF of Wide Area Tracking. Met behulp van dit laatste AF systeem kies de camera automatische verschillende gebieden om scherp te stellen. Wanneer Enkelpunt AF en Zone AF wordt gebruikt kan de joystick worden gebruikt om het scherpstelgebied te verplaatsen of te vergroten.

Drive Mode
De Fujifilm X100F beschikt over video, enkelvoudige opnamemogelijkheid, een continu opnamemogelijkheid van 3.0, 4.0, 5.0 of 8 opnames per seconde. Ook kunnen er gekozen worden uit tot wel vijf verschillende type bracketing opnames. Denk daarbij aan, Belichting, ISO gevoeligheid, dynamisch bereik, Filmsimulaties en witbalans.

Geavanceerde filters
Gebruik deze functie om diverse filter effecten toe te passen en om uw artistieke expressie te vergroten. Er zijn acht verschillende filters beschikbaar inclusief, High Key, verminderd contrast en heldere tonen, Speelgoedcamera for een nostalgisch gevoel, terugkleuren van monochroom opnames om bepaalde kleuren te behouden. Het filter effect kan real-time worden bekeken door de EVF of achterop het LCD scherm.

ND Filter voor het manipuleren van licht
Het objectief in de Fujifilm X100F beschikt over een ingebouwd ND filter. Dat kan handig zijn bij het fotograferen met een groot diafragma onder helder daglicht, of wanneer er gefotografeerd wordt met een lange sluitertijd. Het 3 stop ND filter reduceert het licht tot 1/8e van de werkelijke hoeveelheid. Het kan AAN en UIT worden gezet door het indrukken van een functieknop op de camera.

Supersnelle elektronische sluiter tot 1/32000e seconde
De X100F is uitgerust met een centraalsluiter waarmee tot maar liefst 100.000 opnames kunnen worden gemaakt en een elektronische sluiter voor een stille werking van de camera. Het maakt de FUJIFILM X100F tot een geweldige camera. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de elektronische sluiter kunnen opnames gemaakt worden met ultra snelle sluitertijden tot wel 1/32000e seconde. Dit maakt het mogelijk om zelfs onder het helderste licht te fotograferen met een volledig open diafragma. Bij gebruik van de elektronische sluiter kan volledig stil worden gefotografeerd wat handig is wanneer volledige discretie is vereist zoals in een kerk of bij de uitvoering van een klassiek concert.

Auto Macro voor Close-up opnames
Wissel automatisch naar een AF instelling die geoptimaliseerd is voor close-up opnames en waarbij de kortste instelafstand slechts 10cm is. Het objectief beschikt daardoor over een exceptioneel veelzijdig bereik dat geschikt is voor vrijwel iedere fotografische situatie.

Uitgebreide Full-HD Video-opname mogelijkheid
De Full HD video-opname mogelijkheid beschikt over zes verschillende opnamesnelheden (23.98P / 24P / 25P / 29.97P / 50P en 59.94P) en een verbeterde autofocus tracking in vergelijk tot voorgaande modellen. Zo kunnen diafragma, sluitertijd en belichtingscompensatie worden aangepast terwijl er video wordt opgenomen. Ook de verschillende filmsimulaties kunnen op de video worden toegepast wat bijdraagt aan de creatieve vrijheid van de foto- of videograaf.

Intuïtieve analoge bediening
De FUJIFILM X100F kenmerkt zich door dezelfde ontwerp filosofie als die wordt toegepast voor de FUJIFILM X-Serie. Een traditioneel, maar praktisch en esthetisch goed ontworpen camera die de gebruiker ervan eenvoudig in staat stelt om de belichtingsinstellingen in een oogopslag te kunnen controleren. Handig want door bovenop de camera te kijken kan de gebruiker zelfs de instellingen zien als de camera niet aan staat. Het originele design zoals dat wordt toegepast sinds de eerste FUJIFILM X100 is sinds zijn bestaan nauwelijks gewijzigd. De knoppen voor het instellen van de camera zijn allemaal geplaatst rondom de ontspanknop. Zowel de draaiknop voor het instellen van de sluitertijd als ook de belichtingscompensatieknop zijn gemaakt uit een uit één stuk bestaand gefreesd metaal. Dit geeft de camera direct ook een extra luxe uitstraling en brengt een gevoel van kwaliteit tot leven. Een camera die zich kenmerkt door bedieningsgemak en comfort.

Ingebouwde ISO knop
De FUJIFILM X100F beschikt over een ISO knop die is ingebouwd in de draaiknop voor het instellen van de sluitertijd. Dit doet velen wellicht denken aan de analoge camera’s van weleer. De ISO instelling is eenvoudig te verstellen door de ISO ring op te tillen en te verzetten naar de gewenste ISO waarde. Wanneer de ISO knop wordt ingesteld op stand ‘A’, kan gebruik maken van het instelwiel om de ISO instelling te wijzigen als dit in het menu van de camera is ingesteld. 

Intuitieve plaatsing van de knoppen op de achterzijde
Alle bedieningsfuncties die vaak worden gebruikt tijdens het fotograferen zijn rechts naast het LCD scherm geplaatst. Hierdoor kunnen snel bepaalde wijzigingen worden doorgevoerd door deze via de duim van de rechterhand te bedienen. Zo kan de camera tijdens het maken van foto’s of films stevig met de andere hand worden vastgehouden, waardoor het zicht niet verloren gaat op het onderwerp.

Joystick
De FUJIFILM X100F is de eerste camera met vast objectief dat beschikt over een joystick. Het pientere scherpstel pookje kan daarbij in 8 verschillende richtingen (op/neer, links/rechts en diagonaal) worden bewogen waardoor het scherpstelpunt eenvoudig kan worden verplaatst terwijl de aandacht uit kan blijven gaan naar het maken van een goede compositie.

Specificaties
Sensor formaat APS-C
Megapixels 24,3 MP
Maximale beeldresolutie 6000 x 4000 Pixels
Type beeldsensor CMOS
Optische zoom Geen
Viewfinder Hybride
Beeldstabilisatie Nee
Geschikt voor vloggen Nee
35 mm cameralens equivalent 35 mm
Ondersteunde formaten JPEG / RAW
ISO gevoeligheid (min) 100
ISO gevoeligheid (max) 51200
Automatisch scherpstellen Ja
Manuele focus Ja
Ondersteunde beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 16:9
Compatibele geheugenkaarten SD, SDHC, SDXC
Videoresolutie Full HD, HD
Maximale videoresolutie 1920 x 1080 / 60p
Touchscreen Nee
Maximaal diafragma (f/) 2.0
Diafragma (F-F) 2.0
Connectiviteit Wifi
Accu NP-W126S
Kleur Zilver
Gewicht 469 g
Merk Fujifilm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fujifilm X100F zilver
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!