Fujifilm X-Pro2 + XF 27mm F2.8

Webshop: Direct leverbaar
Winkel: Direct afhalen
€ 1.575,00

FUJIFILM introduceert de FUJIFILM X-Pro2 premium camera met verwisselbare lens. Het nieuwe model heeft een Hybrid Viewfinder, die direct kan schakelen tussen optische en elektronische zoekers, en een vernieuwde beeldsensor en processor, die de beeldkwaliteit sterk verbeteren. Door deze eigenschappen te combineren met de extreem hoge beeldkwaliteit van de FUJINON X-Mount objectieven en de kleurreproductietechnologie die de filmfabrikant al meer dan 80 jaar ontwikkelt, biedt de X-Pro2 de beste resultaten ooit voor een camera uit de X-serie.

Van electronische viewfinders (EVF) in systeemcamera’s wordt gezegd dat ze superieur zijn aan optische viewfinders, omdat instellingen als witbalans en belichting meteen kunnen worden bekeken en het getoonde beeld uitvergroot kan worden om de nauwkeurigheid van de focus te controleren. In sommige gevallen prefereren fotografen echter een meer natuurlijk beeld. Met name de optische rangefinder, waarmee onderwerpen kunnen worden bekeken als met het blote oog, is uitermate effectief en heeft vaak de voorkeur van documentaire-, reportage- en straatfotografen. De X-Pro2 is de enige camera met een uitwisselbaar objectief met een Hybride Viewfinder-systeem dat over beide soorten viewfinder beschikt.Belangrijke eigenschappen van de X-Pro2

1. Nieuw ontworpen 24,3 MP X-Trans CMOS III sensor

De unieke kleurfilter rangschikking vermindert moiré en valse kleuren zonder dat daarbij een optical low-pass filter nodig is. Deze kleurfilters verhogen de resolutie zodanig dat de camera beeld levert met een waargenomen resolutie die veel groter is dan het eigenlijk gebruikte aantal pixels, wanneer er met een hoge resolutie Fujinon-objectief gefotografeerd wordt.

2. Nieuwe hoge prestatie X Processor Pro
Ondanks de hogere resolutie heeft de X Processor Pro alle reactietijden verkort dankzij de vier keer snellere verwerkingssnelheid. De schrijfsnelheden, opstartsnelheid en continue fotografie snelheid zijn allemaal verbeterd. In combinatie met de X-Trans CMOS III Sensor behaalt de nieuwe Image Processing Engine nog snellere autofocus, minder ruis en zowel tonale reproductie als kleurreproductie die de vorige EXR Processor II voorbijstreven.

3. ’s Werelds eerste Advanced Hybrid Multi Viewfinder biedt de voordelen van zowel optische als elektronische viewfindersDe X-Pro2 beschikt over zowel een optische als ook een elektronische viewfinder: optisch voor een directe blik op het te fotograferen onderwerp, elektronisch om instellingen vooraf te bekijken. De mogelijkheid om direct tussen beide typen viewfinders te schakelen werd voor het eerst geboden in de X100 in 2011, maar de X-Pro2-versie is de meest hybride viewfinder tot nu toe. De viewfinder beschikt over een Multi-Magnification-functie die automatisch de viewfinder-vergroting aanpast aan het gebruikte objektief en een elektronische rangefinder die de elektronische viewfinder over de optische viewfinder weergeeft.

4. Kortste sluitertijd van 1/8000 sec. en flits synchronisatie tot 1/250 sec.
Een snellere mechanische sluiter biedt extra flexibiliteit voor selectie van diafragma in lichte omstandigheden of wanneer er wordt gefotografeerd met flits bij daglicht. Hoewel ruis en beweging meestal toenemen bij een snellere sluitertijd, is de X-Pro2 juist stiller vergeleken met meer conventionele modellen, dankzij de optimalisatie van belangrijke onderdelen.

5. Robuuste, weerbestendige body voldoet aan de behoeften van professionele fotografen
De behuizing van de camera is gemaakt uit vier stukken magnesiumlegering en is op elk onderdeel -in totaal op 61 punten- afgesloten, waardoor de camera stof- en spatwaterbestendig is en zelfs bij een temperatuur van -10°C nog functioneert. Daarbij heeft de camera twee SD-kaart sloten, voor een betrouwbaarder opslag van beeldmateriaal.

Specificaties
Megapixels 24,3 MP
Type beeldsensor CMOS III
Sensor formaat APS-C
Beeldstabilisatie Ja
ISO gevoeligheid (min) Low
ISO gevoeligheid (max) 25600
Ondersteunde beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 16:9
Maximale beeldresolutie 6000 x 4000 Pixels
Videoresolutie Full HD, HD
Maximale videoresolutie 1920 x 1080 Pixels
Lensvatting Fujifilm X
Ondersteunde formaten JPEG / RAW
Stof- en Spatwaterdicht Nee
Viewfinder Elektronisch
Kantelbaar Scherm Nee
Touchscreen Nee
Connectiviteit Wifi
Compatibele geheugenkaarten SD, SDHC, SDXC
Brandpuntbereik 27 mm
Diafragma (F-F) 2.8
35 mm cameralens equivalent 40 mm
Maximaal diafragma (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 16
Automatisch scherpstellen Ja
Manuele focus Ja
Dichtsbijzijnde focus afstand 0.34 m
Lensstructuur (elementen/groepen) 7/5
Aantal diafragma bladen 7
Accu NP-W126
Gewicht 445 g / 78 g
Merk Fujifilm
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fujifilm X-Pro2 + XF 27mm F2.8
Uw waardering