Galerijprints uit eigen vaklab

Bij Foto Verweij kun je prachtige galerijprints bestellen. Wij hebben in ons vaklab een fantastische groot-formaatprinter staan waar we op een ruime keuze aan mooie papiersoorten kunnen afdrukken. Onze galerijprints leveren wij doorgaans af zonder lijst, zodat je geen last hebt van de spiegeling van het glas. Het is namelijk doodzonde als je eerst een prachtige papiersoort uitkiest met een eigen karakter om daar dan een glasplaat voor te plaatsen.

Met de hand uitgesneden

De print snijden wij handmatig uit zodat je een minimaal beeldverlies hebt. Zo komt je foto van rand tot rand perfect uit. Ook hier heeft onze galerijprint een voorkeur boven een fotolijst: bij een lijst verlies je standaard een klein randje van het beeld dat wegvalt achter het frame.

Opgeplakt op 2mm PVC

De uitgesneden foto plakken we op 2mm PVC. Op die dikte is PVC sterk genoeg om de foto te kunnen dragen. Het is van hoek tot hoek recht en het materiaal eist verder geen aandacht op: het gaat immers om de foto.

Aluminium frame

Aan de achterkant van de foto bevestigen we een aluminium frame dat dient als ophangsysteem. Zoals je op de foto van het kopje hierboven kunt zien, komt de foto hierdoor een stukje van de muur af te hangen. Dat geeft een heel mooi effect. Ook geeft het frame de foto extra stevigheid: het PVC behoudt de vorm nog beter door het aluminium frame.

Cliptest

Wij voeren standaard een cliptest uit. Dat werkt als volgt: je levert de foto digitaal aan en kiest een papiersoort en een formaat. Wij printen dan eerst een strook van de foto op de uiteindelijke papiersoort op de grootte die je gekozen hebt. We zorgen ervoor dat dit een representatieve strook is. Na 2 werkdagen kun je de strook in de winkel beoordelen. Je kunt dan aangeven of je akkoord bent met de kwaliteit. Dat geeft je de kans om de foto op specifieke punten nog te verbeteren, bijvoorbeeld door de kleur of belichting in nabewerking aan te passen. Wij kunnen dit ook voor je doen. Als je akkoord bent met de cliptest printen we de foto. We spreken af wanneer deze klaar is, reken op 2 of 3 werkdagen. Door de cliptest kunnen we vervelende verrassingen zoals "op mijn beeldscherm was hij minder geel" of "hij valt toch wat donker uit" voorkomen. Zo zorgen we ervoor dat de foto die jij uiteindelijk aan de muur ophangt zoveel mogelijk overeenkomt met hoe jij het in gedachten had.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is een prachtige foto-afdruk waar je jarenlang plezier van hebt. De foto die je hier rechts ziet hangen is gemaakt door Diana Venis-Kerkhoven. De foto is gemaakt met een mooie fullframe camera en de hoge scherpte komt heel goed over, zelfs wanneer je er met je neus bovenop gaat staan.