Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 Dragonfly Canon

Macrolens met hoge brandpuntsafstand

Blijf op afstand van je onderwerp met deze 150mm f/2.8 macrolens van Irix. Dankzij de hoge bouw- en beeldkwaliteit heb je een premiumobjectief. Wel is het een objectief waarbij je handmatig moet scherpstellen.

Direct Leverbaar
SKU
IL 150DF EF
€ 599,00

De Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 Dragonfly is een macrolens met een vaste brandpuntsafstand van 150mm. Met dit objectief krijg je een vergroting van 1:1. Dankzij het lichtsterke diafragma van f/2.8 maakt dat je beter uit de voeten kunt bij weinig licht, daarbij heb je extra controle over je scherptediepte. De lens past direct op Canon spiegelreflexcamera's en is geschikt voor zowel fullframe als APS-C.

Dit objectief bestaat uit 12 lenselementen in 9 groepen met Neutrino coating om lens flare en ghosting te onderdrukken. Ook krijg je door de coating een hoger contrast en een hogere kleurnauwkeurigheid wanneer je met moeilijke lichtsituaties werkt. Ook aan de behuizing van deze lens is veel aandacht besteed: de lens is volledig spatwaterdicht en de statiefgondel is Arca-Swiss compatibel.

Kenmerken

  • De lens is ontworpen voor Canon EF spiegelreflexcamera's, maar past ook uitstekend op de APS-C spiegelreflexcamera's. Dan heb je een equivalente brandpuntsafstand van maar liefst 240mm
  • Het is een manuele focuslens. Je kunt de manuele focusring op ieder mogelijk punt met een lock vastzetten. Dus wanneer je heel nauwkeurig scherpgesteld hebt terwijl je van statief werkt, voorkom je dat je per ongeluk de ring aanraakt en je scherpte beïnvloedt
  • Het diafragma is gemaakt van 11 afgeronde diafragmalamellen
  • Het diafragma stel je elektronisch in: dit bedien je vanaf de camera
Specificaties
Lensvatting Canon EF, Canon EF-S
Brandpuntbereik 150 mm
Diafragma (F-F) 2.8
Maximaal diafragma f/2.8
Minimaal diafragma 32
Lensstrucuur (elementen/groepen) 12 / 9
Dichtsbijzijnde focus afstand 34.5 cm
Aantal diafragma bladen 11
Manuele focus Ja
Beeldstabilisatie Nee
Stof- en Spatwaterdicht Ja
Geschikt voor Full frame Ja
Filtermaat 77 mm
Kleur Zwart
Compatibele camera merken Canon
Gewicht 840 g
Merk Irix
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Irix 150mm f/2.8 Macro 1:1 Dragonfly Canon
Uw waardering