Venus Optics Laowa 15mm f/4.0 Macro Canon EF

Webshop: Niet van toepassing
Winkel: Niet van toepassing
€ 679,00

Stap de wereld van groothoek macrofotografie in met de Laowa 15mm f/4.0 van Venus Optics. De lens past op Canon spiegelreflexcamera's met de EF-mount. Voorheen had je voor macro op groothoek tussenringen of andere workarounds nodig, maar met deze lens krijg je een 1:1 vergroting zonder extra accessoires. Met de ultra wijde beeldhoek van 15mm op fullframe kun je zeer dicht op je onderwerp zitten en nog steeds een hele wijde beeldhoek gebruiken. Met een minimale scherpstelafstand van 12cm (0.5 cm vanaf het frontglas) kun je uitzonderlijke macrofoto's maken.

De lens is optisch ontworpen om de vervorming die kenmerkend is voor groothoeklenzen tot een minimum te beperken. Daarvoor is een geavanceerd design van 12 elementen in 9 groepen ontworpen met een extra-low dispersion element en drie high-refractive elementen. Door de multi-layer low-reflective coating wordt de beeldkwaliteit verder verhoogd en worden lensflare en ghosting geminimaliseerd. Wanneer je de lens gebruikt op APS-c camera's of in crop modus, kun je gebruik maken van de +/- 6mm verticale shift waarmee je het perspectief kunt corrigeren.

De lens werkt volledig handmatig: wat scherpstellen en wat diafragmeren betreft. Voor het scherpstellen gebruik je de brede ring en voor het diafragma is er eveneens een ring aangebracht. De lens wordt standaard geleverd met een zonnekap en je kunt er filters van 77mm op plaatsen.

Specificaties
Lensvatting Canon EF, Canon EF-S
Brandpuntbereik 15 mm
Diafragma (F-F) 4.0
Maximaal diafragma (f/) 4.0
Minimaal diafragma (f/) 32
Lensstrucuur (elementen/groepen) 12 / 9
Dichtsbijzijnde focus afstand 0.12 m
Aantal diafragma bladen 14
Manuele focus Ja
Beeldstabilisatie Nee
Stof- en Spatwaterdicht Nee
Geschikt voor Full frame Ja
Filtermaat 77 mm
Kleur Zwart
Compatibele camera merken Canon
Gewicht 410 g
Merk Laowa
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Venus Optics Laowa 15mm f/4.0 Macro Canon EF
Uw waardering