Sirui UltraLight T-025X + C10X

Extreem licht-gewicht en compact
T005 color range1878Super lichtgewicht en toch hoog en stabiel. De ultralights van Sirui zijn ontwikkeld om gebruikt te worden met kleinere type camera's zoals systeemcamera's of hybridecamera's. Maar heel wat fotografen durven er ook hun DSLR op te zetten. De Ultr...


Lees meer

Beschikbaarheid: Niet meer leverbaar

Normale prijs: € 219,00

special price € 199,00

Sirui

Productbeschrijving

Beschrijving

Extreem licht-gewicht en compact
T005 color range1878Super lichtgewicht en toch hoog en stabiel. De ultralights van Sirui zijn ontwikkeld om gebruikt te worden met kleinere type camera's zoals systeemcamera's of hybridecamera's. Maar heel wat fotografen durven er ook hun DSLR op te zetten. De UltraLights zijn multi-inzetbaar, verrassend stabiel, maar toch superaantrekkelijk geprijsd. En er is echt geen argument te bedenken om niet altijd een Sirui UltraLight bij je te hebben. Een aluminium exemplaar weegt inclusief kop maar één kilo. Een koolstofvezelvariant nog een paar ons minder.

Slim en sterk
De UltraLights zijn echt slim ontworpen en goed gemaakt. Natuurlijk kunnen de statiefbenen omhoog geklapt worden, dan zitten kolom en kop tussen de benen en is het statief nóg kleiner in opgevouwen toestand. Maar de kolom kan ook worden afgeschroefd, zodat de kop direct op de statiefschouders past. Dit kan dankzij het slimme statiefplaatje met omkeerbare schroef (1/4 en 3/8). Het dikke schroefdraad past onderin het balhoofd, maar wie wil kan de camera - met de omgekeerde schroef - ook direct op de statiefschouders bevestigen. Zo kan een ongekend laag standpunt bereikt worden.

Vederlicht
De naam UltraLight is niet toevallig gekozen. De statieven zijn werkelijk onvoorstelbaar licht van gewicht. Een aluminium T005X weegt inclusief het balhoofd C10X net een enkele kilo. In de uitvoering met koolstofvezel benen (carbon) gaat daar nog eens zo'n 200 gram vanaf. Toch biedt het statief een onverwacht grote stabiliteit. Dat is het gevolg van de nauwkeurige productie, waarbij tussen de beensegmenten maar minimale ruimte zit. Ook zijn de twistlocks dermate stevig uitgevoerd dat zij bijdragen aan extra stabiliteit. En niet in de laatste plaats verlenen de koud-geperste aluminiumdelen het geheel van benen, scharnieren en schouder een veel grotere rigiditeit dan het formaat doet vermoeden. Onder de statiefschouder is een stabilisatoroog bevestigd, zodat met een gewicht extra sterkte kan worden geschapen. Het UltraLight statief; een pronkstuk in miniformaat.

Specificaties

Specificaties

Materiaal Carbon
Draagvermogen 6 kg
Minimale lengte 26 cm
Maximale lengte 139 cm
Type statiefkop Balhoofd
Waterpas Nee
Kleur Zwart
Gewicht 800 g
Garantieperiode 6 jaar
Merk Sirui

Reviews

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren