Samyang 8mm F2.8 Fujifilm X zwart

Een van de meest compacte en lichtste APS-C Fisheye’s ter wereld.
De Samyang 8mm F2.8 UMC Fisheye is een hoge kwaliteit ultra groothoekobjectief met een enorm gezichtsveld van 180 graden. De bijzondere optische constructie met twee a-sferische- en 3 ED lenselementen zorgt voor optimale optische pr...


Lees meer

Beschikbaarheid: 3 tot 5 werkdagen

Normale prijs: € 369,00

special price € 358,00

Samyang

Productbeschrijving

Beschrijving

Een van de meest compacte en lichtste APS-C Fisheye’s ter wereld.
De Samyang 8mm F2.8 UMC Fisheye is een hoge kwaliteit ultra groothoekobjectief met een enorm gezichtsveld van 180 graden. De bijzondere optische constructie met twee a-sferische- en 3 ED lenselementen zorgt voor optimale optische prestaties. De Samyang 8mm F2.8 Fisheye is voorzien van de nieuwste generatie Samyang anti-reflectie ultra multi-coating (UMC) om flare en ghosting minimaliseren. De geïntegreerde zonnekap helpt om flare te verminderen.

Door de zeer grote scherptediepte van zo'n kleine brandpuntsafstand, kan de juiste scherpstelafstand gemakkelijk worden bereikt door eenvoudig de geschatte afstand in te stellen op de afstandsschaal van het objectief. Zoals bij alle handmatig scherp te stellen objectieven, is het aan te raden om in kritische omstandigheden de Live View stand van de camera te gebruiken om zo de scherpstelling te kunnen fine-tunen. De Samyang 8mm F2.8 Fisheye is ook geschikt voor het maken van panorama's en 360 graden virtuele rondleidingen.

Dit objectief is verkrijgbaar met een zwarte of zilverkleurige afwerking en leverbaar voor de volgende vattingen: Sony E, Fujifilm X, Canon M en Samsung NX.

Specificaties

Specificaties

Lensvatting Fujifilm X
Brandpuntbereik 8 mm
35 mm cameralens equivalent 12 mm
Diafragma (F-F) 2.8
Maximaal diafragma 2.8
Minimaal diafragma 22
Lensstrucuur (elementen/groepen) 11/8
Aantal diafragma bladen 6
Beeldstabilisatie Nee
Dichtsbijzijnde focus afstand 0.30 m
Compatibele camera merken Fujifilm
Automatisch scherpstellen Nee
Manuele focus Ja
Filtermaat Geen
Kleur Zwart
Gewicht 275 g
Merk Samyang

Reviews

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren