Premium Vloggen
Vloggen is tegenwoordig helemaal in, op youtube zijn er allerlei verschillende rijzende sterren die geld verdienen met het maken van filmpjes. In deze filmpjes delen dan hun dagelijks leven. Ook varianten hierop zijn populair zoals het beoordelen van producten, opdoen van make-up, showcasen van kleding en nog veel meer. Belangrijkste is dus dat jij er op staat en er een mooi verhaal van maakt. Als je volgers wilt creëren is het belangrijk dat je een goed verhaal hebt waarmee je de luisteraar prikkelt, maar ook is het belangrijk om goed beeldmateriaal te hebben. Dus leg je telefoon maar even weg.

Voor het filmen is belangrijk dat je een goede camera hebt die in een hoge resolutie kan filmen en een goed objectief zodat je een gedetailleerd beeld krijgt en eventueel ook kan filmen in situaties met weinig licht zonder dat je alleen maar ruis ziet. Ook kan je een mooier beeld creëren door te spelen met scherptediepte wat mogelijk is door een grotere sensor. Hiermee zorg je ervoor dat alle aandacht naar het onderwerp gaat. Daarnaast is het erg handig als je ook jezelf kan zien terwijl je bezig bent, zo heb je het meteen door als iemand achter je gekke bekken aan het maken is terwijl je vlogt ;) .

De bovenstaande punten vind je allemaal terug in de G7, G80 en GH5 van Panasonic. Hieronder zal ik elke camera kort toelichten.

G7: Een mooie complete camera als je iets zoekt wat veel beter is dan een compact camera, maar wel nog steeds compacter is als een spiegelreflex voor nog steeds een prima budget. Je hebt dan een camera met een prettige grip, gedetailleerde oogzoeker, uitklapbare touchscreen en 4K filmkwaliteit. Je kan dan zowel goed fotograferen als filmen.

G80: Deze camera heeft alles wat de G7 heeft en op het eerste gezicht zal je op uiterlijk vlak ook niet veel verschillen ontdekken. Echter zijn er toch wat belangrijke verschillen. Zo kan je nu ook soepelere filmbeelden maken tijdens het lopen dankzij de ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie dat samenwerkt met de stabilisatie in het objectief zelf. Ook kan je nu uit de hand fotograferen met nog langere sluitertijden voor leuke effecten. Een ander belangrijk verschil is dat je nu niet meteen onder een paraplu hoeft te duiken als het gaat regenen. De G80 is nu weather-sealed.

GH5: Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan ben je aan de juiste adres met de GH5. De GH5 is de meest uitgeruste camera met extra geavanceerde instelmogelijkheden, extra snelle autofocus, V-Log  mogelijkheid, 10-Bit filmen en nog wel veel meer. Deze camera wordt ook gebruikt voor grote filmproducties.