Panasonic presenteert Lumix S1- en S1R-fullframecamera met L-vatting

De Panasonic Lumix S1 is een full frame systeemcamera met een 24 megapixel sensor en een L-vatting die in samenwerking met Leica is ontwikkeld. Video's maakt schiet je in 4K beeldkwaliteit met 60 frames per seconde, wat resulteert in zeer indrukwekkend vloeiende beelden. Dankzij de ingebouwde Dual I.S. beeldstabilisatie filmt en fotografeer je gemakkelijk vanuit de hand. De Lumix S1 is daarnaast voorzien van een dubbele geheugenkaartsleuf voor SD en XQD kaarten en een intern variabel ND filter. Het LCD-display is zowel draai-als kantelbaar, waardoor je gemakkelijk vanuit elke hoek opnames kunt maken. De camera is volledig water- en stofdicht, zodat je ook in slechte weersomstandigheden zonder problemen kunt blijven fotograferen. Dankzij de ingebouwde WiFi en NFC technologie maak je gemakkelijk verbinding met smart-apparaten om je beelden snel te kunnen delen.

De Panasonic Lumix DC-S1R is een full frame systeemcamera en lijkt in veel opzichten op de Panasonic Lumix DC- S1. Toch zijn er kleine verschillen te vinden. Zo is de Panasonic DC - S1R uitgerust met een 47 megapixel sensor. Daarnaast beschikt deze camera over de pixelshift - modus, waarmee je foto's in een resolutie van maar liefst 150 megapixel kunt maken. Ook met deze camera kun je in 4K filmen.

Oneindig veel toepassingen: Leica Camera’s L-mount maakt het mogelijk dat andere lenzen gebruikt kunnen worden die voldoen aan de L-mount specificaties van de partners Leica Camera en Sigma. Door het aanbieden van een breed scala aan lenzen wordt de expressiviteit van de gebruiker vergroot.

Panasonic gaat het assortiment lenzen die compatibel zijn met de LUMIX S-serie ook verder uitbreiden en is voornemens meer dan 10 lenzen te ontwikkelen voor 2020, waaronder een 50 mm/F1.4 lens met een enkel brandpuntsafstand, een 24-105 standaard zoomlens en een 70-200 mm telezoomlens.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe LUMIX S-Series:

  • De nieuw ontwikkelde 35mm full-frame sensor biedt een hoge beeldkwaliteit en veel creatieve vrijheid. De S1R beschikt over ca. 47 miljoen effectieve pixels en de S1 ca. 24 miljoen effectieve pixels.
  • 's Werelds eerste spiegelloze full-frame systeemcamera met ondersteuning voor 4K 60p/50p video-opnames
  • 's Werelds eerste spiegelloze full-frame systeemcamera met Dual I.S. beeldstabilisatie waardoor fotograferen vanuit de hand mogelijk wordt voor opnames in de verte of in donkere situaties, waar voorheen een statief bij noodzakelijk was.
  • Twee slots voor XQD- en SD-geheugenkaarten, de eerste Panasonic camera uitgerust met deze combinatie
  • Een robuust lcd-scherm kantelbaar over drie assen vergroot het gebruiksgemak en ondersteunt professionele foto- en videografie.
  • Oneindig veel toepassingen: Leica Camera’s L-mount maakt het mogelijk dat andere lenzen gebruikt kunnen worden die voldoen aan de L-mount specificaties van de partners Leica Camera en Sigma Door het aanbieden van een breed scala aan lenzen wordt de expressiviteit van de gebruiker vergroot.
  • Het L-Mount-verbond is een strategisch samenwerkingsverband tussen Leica Camera, Panasonic en Sigma