Geef je op voor een workshop macrofotografie met Olympus

Ben je in het bezit van een Olympus systeemcamera? Of ben je sterk aan het overwegen er eentje aan te schaffen? Wacht dan niet langer en meld je aan voor de Olympus workshop macro fotografie. Tijdens deze workshop leer je alle mogelijkheden van deze camera's kennen en toepassen om zo de mooiste macrofoto's te maken.

Op dinsdagavond 20 november 2018 van 19u tot 22u gooit Foto Verweij haar deuren open voor een leuke, leerzame avond macrofotografie.

Onder leiding van Arend Spaans ga je aan de slag met het maken van macrofoto's, waarbij er uitleg gegeven zal worden over het gebruik van de stackingfunctie en focusbracketing op de Olympuscamera's. Beschikt jouw Olympus camera niet over deze functies? Geen probleem, je krijgt daarnaast natuurlijk allerlei tips & tricks om jouw macrofotografie naar een hoger niveau te tillen.

Over Arend Spaans

Arend Spaans is naast fotograaf ook o.a Olympus vissionair. Naast het maken van beeld organiseert en begeleidt hij regelmatig masterclasses en opleidingen in onder andere flitstechnieken, Photoshop en praktijkdagen. En zo dus ook de Workshop Macro fotografie die Foto Verweij 20 november organiseert.

Focusstacking

Verschillende camera's van Olympus zijn uitgerust met de focusstacking-functie. Het gaat om de OM-D E-M1, OM-D E-M1 II en de OM-D E-M5 II in combinatie met de 30mm macro, 60mm macro, 12-40mm F4, 40-150mm F2.8 of de 300mm F4. Bij het gebruik van focusstacking maakt de camera 8 foto's; 2 foto's voor het scherpstelpunt en 6 daarachter en stapelt (stackt) deze in de camera tot een foto. Hierdoor ontstaat er meer scherptediepte, maar behoud je wel de onscherpe achtergrond.

Focusbracketing

Alle Olympus systeemcamera's (van de OM-D E-M10 tot en met de OM-D E-M1 II) beschikken over de focusbracketingfunctie. In deze functie kun je de camera 3 tot 999 foto's laten maken met verschillende scherpstelpunten. Deze moet je achteraf zelf stacken met externe software. Ook vraagt dit om wat meer nabewerking van het eindresultaat.

Focusstacking en focusbracketing is het makkelijkst als je werkt vanaf een statief. Zo voorkom je onnodige trillingen waardoor er onscherpte kan ontstaan. Heb je geen statief? Dan is focusstacking ook nog te doen vanuit de hand. De camera maakt hier "maar" 8 foto's. Als je een camera hebt met 5 - assige beeldstabilisatie wordt het ook een stukje makkelijker.

Bestel hieronder je ticket voor de Olympus Workshop Macro Fotografie.

Olympus Workshop Macro Fotografie