Nikon Z6

Nikon heeft met de Z6 een serieuze intrede gemaakt in de fullframe systeemcameramarkt. Samen met Canon, Sony en binnenkort Panasonic heb je keuze uit vier merken voor fullframe systeemcamera’s. Hier bespreken we waarom je de Nikon Z6 zeker moet overwegen!

Een compacte set met veel in huis

We hebben een voor-de-hand-liggende set gepakt: de Nikon Z6 met de 24-70mm f/4.0 en de Nikon 50mmf/1.8. In een compacte messenger bag heb je dan een veelzijdige fullframe set! Maar ook interessanter dan op het eerste gezicht lijkt. De set is namelijk niet alleen licht, maar ook volledig spatwaterdicht en van hoge kwaliteit. De 50mm is bijvoorbeeld verrassend scherp vanaf volledige opening. Dat is lang niet altijd het geval bij dit soort lenzen: er zijn er genoeg die je tot 2.8 of zelfs tot 4.0 moet terugzetten om optimale scherpte te krijgen.

Mooie toekomst

Nikon werkt hard aan de uitbreiding van het systeem. Op korte termijn komen een 24-70mm f/2.8, een 14-30mm f/4.0 en zelfs een 58mm f/0.95. Ook kan je met de adapter al je lenzen voor de Nikon F-mount gebruiken. Dus of je een compacte set wil om makkelijk mee te nemen of een uitgebreide set om alles uit je fotografie te halen: bij de Nikon Z6 zit je uitstekend!