Maak kennis met de nieuwe Canon EOS R

Het EOS R System werd ontworpen vanaf de basis met de waardevolle input van zowel fotografieliefhebbers als van professionele fotografen en filmmakers. Met de RF- lensvatting en Dual Pixel CMOS AF levert het systeem een ongeëvenaarde optische performance, ‘s-werelds snelste autofocus en een snellere communicatie tussen camera en lens. De kenmerken die synoniem zijn voor het EOS system – snelheid, ergonomie en superieure beeldkwaliteit – vormen daarbij de kern van het nieuwe EOS R System.
Dankzij innovatieve technologie voor fotografie en filmen geeft het EOS R-systeem met Dual Pixel CMOS AF de mogelijkheid aan gebruikers om te fotografen en te filmen in omstandigheden bij zeer weinig licht met een accurate scherpstelling. Het compacte en discrete formaat zorgt voor flexibiliteit, en heeft ook als voordeel dat je geluidloos kunt fotograferen en filmen. Het systeem biedt bovendien de hoogste standaard in film-output van alle Canon EOS-camera’s, met uitzondering van het Cinema EOS-assortiment, waardoor filmmakers hun storytelling naar een hoger niveau kunnen tillen in 4K en met een output van 10-bit via HDMI. Het volledige systeem beschikt over een verfijnd gebruiksgemak en verbeterde ergonomie, inclusief een elektronische zoeker en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Zo kan de gebruiker zich concentreren op zijn onderwerp in plaats van op zijn camera-instellingen.


Het EOS R System erft alle bestaande voordelen van EOS en is ook volledig compatibel met de huidige EF en EF-S lenzen en accessoires dankzij drie nieuw ontworpen lensadapters om zo de mogelijkheden van het vastleggen van beelden nogmaals te vergroten. Canon lanceert vandaag ook vier nieuwe lenzen, specifiek ontworpen voor het EOS R System – de

  • RF 28-70mm f/2L USM
  • RF 50 mm f/1.2L USM
  • RF 24-105mm f/4L IS USM
  • RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM

Deze hoogwaardige lenzen zijn ontworpen op basis van Canon’s  optisch erfgoed en verleggen de grenzen van het creatief vastleggen van beelden dankzij hoogwaardige optische technologie en geavanceerde image processing voor zowel foto als video. Bovendien kunnen gebruikers van de bestaande Canon EOS full-frame of APS-C DSLR camera’s het EOS R-systeem ontdekken met hun eigen EF en EF-S lenzen dankzij de nieuwe adapters en zo dezelfde prestaties ervaren als met hun huidige DSLR. Dit is ook van toepassing op de EOS-accessoires en Speedlite-flitsers.