Professionele fotografen moeten in hun dagelijkse werk volledig kunnen vertrouwen op hun camera’s en objectieven. FUJIFILM staat garant voor het leveren van hoogwaardige fotografische producten met een hoge betrouwbaarheid. Om professionele fotografen nog beter van dienst te zijn en om de kwaliteit van FUJIFILM producten te waarborgen introduceert FUJIFILM Digital Imaging Nederland vanaf 01 november 2017 de FUJIFILM Professional Service (FPS).

Fotografen die voor dit nieuwe serviceprogramma in aanmerking komen kunnen vanaf deze datum en voor een periode van tenminste twee jaar lang gratis gebruik maken van de FUJIFILM Professional Service.Het spreekt voor zich dat FUJIFILM bepaalde eisen stelt aan fotografen die aan dit serviceprogramma willen deelnemen. Allereerst is de FUJIFILM Professional Service uitsluitend bedoeld voor professionele fotografen. Fotografen kunnen bijvoorbeeld alleen deelnemen aan dit programma als zij beschikken over tenminste twee in aanmerking komende camera’s* uit de X-Serie en daarbij beschikken over minimaal drie objectieven uit de FUJINON XF lijn van objectieven. Ook komt iedere bezitter van een FUJIFILM GFX Medium Format camera in aanmerking voor dit serviceprogramma.Verder is er een mogelijkheid voor deelname door fotografen die aantoonbaar fulltime professioneel gebruik maken van FUJIFILM apparatuur, maar mogelijk niet geheel aan de gestelde hardware eisen voldoen.

Zij dienen daarvoor dan naast hun portfolio ook extra controlemateriaal aan te leveren aan FUJIFILM Digital Imaging Nederland. Het totale FUJIFILM Professional Service (FPS) programma biedt deelnemers aanzienlijke voordelen en kent een totaalwaarde van 300,- Euro per jaar.