€150,- Cashback!

Fujifilm Fujinon XF80mm F2.8 R LM OIS WR Macro Zoom

Fujifilm Fujinon XF80mm F2.8 R LM OIS WR Macro

Dit nieuwe Macro objectief is het eerste objectief van FUJIFILM met een vergrotingsfactor van 1.0x. Dat betekent dat onderwerpen die gefotografeerd of gefilmd worden met dit objectief net zo groot worden vastgelegd als dat zij ook daadwerkelijk zijn. Doordat dit objectief een brandpuntsafstand ke...


Lees meer

Beschikbaarheid: Direct leverbaar

€ 1.299,00
Fujifilm

Productbeschrijving

Beschrijving

Dit nieuwe Macro objectief is het eerste objectief van FUJIFILM met een vergrotingsfactor van 1.0x. Dat betekent dat onderwerpen die gefotografeerd of gefilmd worden met dit objectief net zo groot worden vastgelegd als dat zij ook daadwerkelijk zijn. Doordat dit objectief een brandpuntsafstand kent van 80mm (beeldhoek gelijkend aan een 122mm objectief bij 35mm digitaal) kan een fotograaf voldoende afstand houden tot het te fotograferen onderwerp. Dat is belangrijk voor die fotografen die met behulp van dit objectief graag insecten of andere kleine objecten willen gaan fotograferen of filmen.

Bovendien kan met dit macro objectief ook eenvoudig uit de hand worden gefotografeerd doordat het is voorzien van een uitstekende en vernieuwde optische beeldstabilisatie (OIS) met anti ‘shift-shake’* functionaliteit.
Op ‘shift’ gebaseerde trillingen doen zich voor als de camera parallel aan de beeldsensorscène wordt bewogen. Met name bij macrofotografie kunnen dergelijke trillingen zichtbaar zijn. Doordat het beeldstabilisatiesysteem in dit nieuwe FUJINON XF80mm objectief shiftbewegingen kan opvangen kan er ook eenvoudiger zonder statief worden gefotografeerd. Hierdoor kunnen natuurlijke trillingen worden verminderd en dat stelt de fotograaf in staat om flexibeler te reageren op bewegingen van het onderwerp. Hierdoor wordt meer zekerheid verkregen dat macrofoto’s er haarscherp uit zullen zien.

Mocht het weer je als fotograaf niet meezitten, dan is ook dat geen probleem, want de FUJINON XF80mm F2.8 R LM OIS WR Macro is stof en weerbestendig, zodat dit objectief ook bij een regenbui gewoon blijft doorwerken. Tegelijkertijd kun je dit objectief ook bij vorst blijven gebruiken, want hij is zo ontworpen, dat je hem tot -10o Celcius kunt blijven gebruiken en doordat het voorste lenselement is voorzien van een fluorine coating wordt water en vuil afgestoten.

Het XF80mm F2.8 R LM OIS WR Macro objectief biedt een dubbele functionaliteit, want naast het fotograferen van kleine objecten is dit objectief ook uitermate geschikt voor portretwerk. Dat komt doordat onderwerpen van dichtbij kunnen worden gefotografeerd waardoor de fotograaf een enorm mooie scherptediepte kan behouden.

Van deze “XF80mm F2.8 R LM OIS WR” kunnen prachtige opnames worden verwacht doordat dit objectief zelfs de allerkleinste details haarscherp in beeld kan brengen. In combinatie met een camera die beschikt over een X-TRANSTM CMOS sensor uit de FUJIFILM X-Serie komen kleuren pas écht tot leven. De mooiste kleuren zoals je die alleen van FUJIFILM kunt verwachten.


Specificaties

Specificaties

Lensvatting Fujifilm X
Brandpuntbereik 80 mm
35 mm cameralens equivalent 120 mm
Diafragma (F-F) 2.8
Maximaal diafragma 2.8
Minimaal diafragma 22
Lensstrucuur (elementen/groepen) 16/12
Aantal diafragma bladen 9
Beeldstabilisatie Ja
Dichtsbijzijnde focus afstand 0.25m
Compatibele camera merken Fujifilm
Automatisch scherpstellen Ja
Manuele focus Ja
Filtermaat 62 mm
Kleur Zwart
Gewicht 750g
Merk Fujifilm

Reviews

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren