10%
Korting
Foto Verweij Klantenkorting

Heb je in de afgelopen drie jaar een camera of een lens gekocht bij Foto Verweij? Of koop je nu een camera of een lens? Dan ontvang je 10% korting op de cursus. Klik zelf 'Ja' aan en de korting wordt direct in het winkelmandje verrekend.

Fotocursus deel 3: Verdieping | 3 lessen

Praktisch

Net buiten Nijmegen (Wijchen) | Gratis parkeren |Voor alle cameramerken

Focus op:

 • Basis nabewerking en RAW vs JPEG
 • Betere beheersing van techniek tijdens praktijkles
 • Geavanceerde compositierichtlijnen
 • Zwart-wit en kleur goed gebruiken
 • Dynamisch bereik en histogram

Let op: wegens de lockdown verschuiven we de cursusreeks die in januari zou starten tot het moment dat het weer toegestaan is. We plannen de nieuwe data in als we meer weten over de maatregelen. Als de maatregelen verlengd worden, kan het zijn dat ook de volgende zaterdagochtend cursus opschuift. Stuur een e-mail naar klantenservice@fotoverweij.nl en we houden je op de hoogte.


Garantie i.v.m. Corona: als de cursus niet door kan gaan, kun je kosteloos deelnemen aan een volgende cursus of je krijgt je geld terug.

Meer informatie >>>


Direct Leverbaar
SKU
FOTOCUR3VER
Vanaf € 109,00

Fotocursus Foto Verweij

Wij bieden een complete fotocursus aan van 9 lessen. Deze bestaat uit 3 modules van elk 3 lessen. Je kunt dus zelf kiezen of je alleen deel 1, deel 2 of deel 3 wil volgen, of je twee delen wil volgen of dat je de complete cursus van 9 lessen wil volgen.

Fotocursus deel 3

Ken je de basis van de fotografie, de handmatige belichting en de belangrijkste instellingen en wil je je graag nog wat meer verdiepen? Dan is dit de fotocursus voor jou! De cursus bestaat uit drie lessen sluit perfect aan op Deel 2 van de fotocursus. Eén van de drie lessen is namelijk een praktijkles: als je de techniek van Deel 2 nog niet volledig onder de knie hebt, is er in deze cursus ruimte genoeg om daar de puntjes op de i te zetten. Verder gaan we in op wat geavanceerde instellingen die ontzettend nuttig en leerzaam zijn om nog meer uit je fotografie te halen!

De puntjes op de i
Deel 1 en Deel 2 van de fotocursus helpen je een goed eind op weg om beter te leren fotograferen. In korte tijd zet je grote stappen: je wordt technisch beter en ontwikkelt een echte fotografische blik. In deze cursus zetten we de puntjes op de i van Deel 1 en Deel 2. We behandelen interessante instellingen en technieken die nog niet aan bod gekomen zijn tijdens de basiscursus, we gaan nog dieper in op compositie, de fotobesprekingen worden van een hoger niveau en de praktijkles is de uitgelezen kans om de techniek beter onder de knie te krijgen.

Wat ga je leren?

 • De basis van nabewerking en het verschil tussen RAW en JPEG
 • Hoe je dynamisch bereik en histogram in kunt zetten
 • De techniek beter onder de knie te krijgen tijdens de praktijkles
 • Wat een goede kleurenfoto maakt én wat een goede zwart-witfoto maakt
 • Geavanceerde compositierichtlijnen

Nabewerking
Je hoeft geen Photoshop, Lightroom of andere software aan te schaffen voor deze cursus. De basis van nabewerkingsprogramma's is namelijk steeds hetzelfde. Wij laten je kennismaken met de basis van nabewerking en geven tips mee voor verschillende programma's die je hiervoor kunt gebruiken. Ook gaan we in op het verschil tussen RAW en JPEG.

Praktijkles
We gaan op een mooie locatie aan de slag om te fotograferen. Dit is een locatie in Nijmegen en vaak overleggen we ook even met de groep over een geschikte en leuke locatie. Dit kan bijvoorbeeld het Goffertpark zijn of het stuk bij Veur-Lent. We geven wat brede opdrachten mee tijdens de praktijkles om je te prikkelen en uit te dagen. Verder is de praktijkles een ideaal moment om te fotograferen en vragen te stellen als je ergens tegenaan loopt.

Geavanceerde compositie, kleur en zwart-wit
Wat maakt een goede zwart-witfoto en hoe verschilt dat van een goede kleurenfoto? Een goede zwart-witfoto is namelijk heel iets anders dan een kleurenfoto zonder kleur. En een goede kleurenfoto is heel iets anders dan een foto die toevallig in kleur gemaakt is. En waar de ene foto beter werkt in zwart-wit, werkt een andere foto juist beter in kleur. We behandelen ook waar dat door komt en hoe je die keuze kunt maken.De kleuren maken deze foto sterkerDe zwart-witomzetting maken deze foto sterker

Ook gaan we verder in op compositie. Tijdens Deel 1 vertellen we je de basis van compositie aan de hand van handige richtlijnen. Nu bouwen we hierop voort: we bespreken minder bekende richtlijnen en focussen meer op waarom deze richtlijnen werken. Dat helpt je om deze richtlijnen nog beter in te zetten!

Voor wie is de cursus geschikt?
De fotocursus deel 3 van Foto Verweij is geschikt voor iedereen die Deel 2 gevolgd heeft of die elders vergelijkbare kennis heeft opgedaan. Twijfel je of je genoeg kennis hebt voor deze cursus? Stel jezelf dan de volgende vraag: heeft het voor jou zin om Deel 2 te volgen. Is het antwoord nee? Dan heb je genoeg kennis om mee te doen. Is het antwoord ja, dan is het verstandig om eerst Deel 2 te volgen en daarna Deel 3.

Hoe geven wij de cursus

Duidelijke theorie
Wij leggen de theorie duidelijk uit en gebruiken heldere voorbeelden. Je krijgt ook na elke les de presentatie thuisgestuurd, zodat je het nog eens rustig na kunt lezen.

Opdrachten in de les
Tijdens de lessen wisselen we theorie af met praktijk. We leggen een concept uit en hebben hier vervolgens gerichte opdrachten bij. Zo komt de lesstof beter binnen en kunnen we je direct verder helpen als je ergens tegenaan loopt.

Opdrachten na elke les
Na de les krijg je een opdracht mee om een specifiek soort foto te maken. Dit heeft te maken met de lesstof die we behandeld hebben. Bij de volgende les bespreken we de foto's die iedereen heeft gemaakt. Onze cursisten geven aan dat ze het bespreken van elkaars foto's ontzettend leuk en leerzaam vinden: je krijgt feedback op je eigen foto, maar je leert ook om kritisch te kijken naar elkaars foto's. Wanneer vind je een foto mooi en wanneer niet? Na een aantal fotobesprekingen merk je dat je hier grote sprongen in maakt!

Leuk!
Een cursus moet in de eerste plaats natuurlijk leerzaam zijn, maar wij vinden dat fotografie ook leuk moet zijn. We doen ons best voor een prettige sfeer in de cursus. We geven natuurlijk wel feedback, maar we houden het altijd vriendelijk en opbouwend.

Docenten
Je krijgt les van één van onze 3 docenten: Hubaer Kusters, Sid Pluijm en Rutger van Loo. Zij hebben niet alleen ruime ervaring in de fotografie, maar ook als cursusleider. Ze weten wat het inhoudt om iets uit te leggen zodat jij het snapt en helpen je goed op weg!


Locatie, data en tijden

Locatie
We gebruiken een prettige cursuslocatie aan de rand van Wijchen, net buiten Nijmegen. Het adres is Edisonstraat 31 in Wijchen. We zijn goed te bereiken met de auto (gratis parkeren) maar ook met de fiets of het OV. De cursusruimte is op de eerste verdieping en het pand heeft helaas geen lift. Daarmee is de cursus dus niet rolstoeltoegankelijk.

Data en tijden
De lessen duren 1.5 uur per keer (kan uitlopen tot maximaal 2 uur). We geven de cursus vaak op een doordeweekse avond van 19:30 - 21:00 of op zaterdagochtend van 9:30 - 11:00.


Corona-melding: vanaf 1 juni 2020 mogen wij weer cursussen geven. We hebben enkele maatregelen getroffen voor jullie en onze eigen veiligheid:

 • Alle stoelen staan op 1.5 meter afstand van elkaar (als je met 2 personen uit 1 huishouden komt, is het mogelijk om dichterbij elkaar te zitten. Dit is vooral handig als jullie samen met één camera meedoen)
 • We werken met groepen van maximaal 9 personen en 1 docent
 • We hebben in totaal 3 docenten. Als de docent klachten heeft van neusverkoudheid of koorts, zal een andere docent invallen
 • Wij verzoeken met klem alle cursisten om niet te komen als ze op de dag van de cursus klachten hebben van neusverkoudheid of koorts. Uiteraard kan een gemiste les altijd kosteloos ingehaald worden bij een volgende cursus
 • Wij gebruiken creatieve oplossingen om te zorgen dat je jouw camera volledig leert kennen, zonder dat wij over je schouder mee kunnen kijken
 • Maar ondanks alle extra maatregelen, blijft het gewoon een hele leerzame cursus met een gezellige en ontspannen sfeer!
Specificaties
Merk Foto Verweij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fotocursus deel 3: Verdieping | 3 lessen
Uw waardering