10%
Korting
Foto Verweij Klantenkorting

Heb je in de afgelopen drie jaar een camera of een lens gekocht bij Foto Verweij? Of koop je nu een camera of een lens? Dan ontvang je 10% korting op de cursus. Klik zelf 'Ja' aan en de korting wordt direct in het winkelmandje verrekend.

Fotocursus deel 2: Techniek | 3 lessen

Praktisch

Net buiten Nijmegen (Wijchen) | Gratis parkeren |Voor alle cameramerken

Focus op:

 • Techniek en belichting
 • Diafragma, ISO en sluitertijd
 • De belangrijkste instellingen
 • Jouw specifieke camera(!)

Garantie i.v.m. Corona: als de cursus niet door kan gaan, kun je kosteloos deelnemen aan een volgende cursus of je krijgt je geld terug.

Meer informatie >>>


Direct Leverbaar
SKU
FOTOCUR2TECH
Vanaf € 109,00

Fotocursus Foto Verweij

Wij bieden een complete fotocursus aan van 9 lessen. Deze bestaat uit 3 modules van elk 3 lessen. Je kunt dus zelf kiezen of je alleen deel 1, deel 2 of deel 3 wil volgen, of je twee delen wil volgen of dat je de complete cursus van 9 lessen wil volgen.

Fotocursus deel 2

Heb jij een mooie camera die boordevol instellingen zit die jij nog niet kent? Wil je de baas over jouw camera worden? En wil je ontdekken wat voor foto's je kunt maken als je leert werken met sluitertijd, diafragma en ISO? Dan is dit de fotocursus voor jou. Op de automatische stand kan een camera vaak prima foto's maken, maar dat betekent ook dat de automaat er soms compleet naast zit en dat het zelden echt perfect is. Tijdens deze cursus leren we jou hoe je je eigen camera kunt instellen en wanneer je welke instellingen moet gebruiken.

Leer jouw camera kennen
Je leert niet alleen de techniek, maar ook hoe je die kunt toepassen op jouw camera. Bij ons hoef je niet bang te zijn dat je een cursusdocent krijgt die bijvoorbeeld alles weet van Canon, maar die niet weet hoe jouw Fujifilmcamera werkt. Doordat onze docenten werken bij Foto Verweij kennen ze alle cameramerken. Dus of jij nu met een Sony, Fujifilm, Panasonic, Olympus, Nikon of Canon fotografeert, of zelfs nog met een Pentax, Minolta, Samsung of Kodak: wij helpen jou om de camera te leren kennen. Een enkele keer komt het voor dat iemand met een hele zeldzame camera meedoet, maar ook dan komen we er altijd uit.

Wat ga je leren?

 • Sluitertijd, diafragma en ISO begrijpen & gebruiken
 • Hoe je kunt zorgen dat de foto scherp is waar jij dat wil
 • Wat je met filters zoals een polarisatiefilter en een close-upfilter kan
 • Hoe je instellingen zoals witbalans kunt gebruiken

Leer foto's maken met bijzondere effecten
Sommige foto's kun je simpelweg niet maken op de automatische stand. Een foto waar je bewust een lange sluitertijd gebruikt of een foto met een prachtige onscherpe achtergrond. Ook zit de camera er met de belichting soms volledig naast: we leren je dus ook hoe je een foto lichter of donkerder kunt maken. En ben je het zat dat je probeert scherp te stellen op een vogel terwijl de camera focust op de takken? Ontdek dan hoe je zelf kunt kiezen waar de camera scherpstelt.Creatief gebruik van diafragmaCreatief gebruik van sluitertijdScherpstellen op een moeilijk onderwerp

Mini-handleiding van jouw camera
De mini-handleiding is hét bewijs dat een crisis zoals het corona-virus ook tot positieve dingen kan leiden. Voorheen legden we een techniek of instelling uit en lieten we bij iedereen op de camera zien waar die instelling te vinden was. Dat is natuurlijk nauwelijks te doen op 1.5 meter. Daarbij: wat als je als cursist een halfjaar later bent vergeten waar die ene instelling ook alweer zat?

Daarom hebben we de mini-handleiding ontwikkeld. We maken voor iedere deelnemer een handleiding voor de camera waarmee je meedoet. Van alle instellingen die we behandelen, staat waar je die op jouw camera kunt vinden. Als je je aanmeldt voor de cursus, vragen we je met welke camera je meedoet. We zorgen ervoor dat de mini-handleiding voor jouw camera klaarligt bij de cursus! En als je na een jaar een andere camera koopt, stuur ons dan een mailtje en we sturen je een nieuwe handleiding toe.

Hiernaast zie je een voorbeeld van de mini-handleiding. Deze bestaat uit twee delen. Het eerste deel zie je hiernaast: duidelijke afbeeldingen van jouw camera. Deel 2 is een tekstbestand waar toegelicht staat welke instellingen je waar kunt vinden. Er staat dan bijvoorbeeld: gebruik instelwiel (2) om de sluitertijd aan te passen. Zo ontdek je eenvoudig waar alle knoppen op de camera zitten en wat je ermee kunt doen!

Voor iedere camera
Voor veel camera's hebben we al een mini-handleiding gemaakt. Maar als we die voor jouw camera nog niet hebben, dan maken we die gewoon bij!

Voor wie is de cursus geschikt?
De basiscursus fotografie deel 2 van Foto Verweij is geschikt voor iedereen met weinig tot geen technische kennis van de fotografie. We raden aan dat je eerst deel 1 volgt, maar dit is niet verplicht: je kunt er ook voor kiezen om alleen de techniek te leren kennen.

De cursus werkt ook goed als opfriscursus. Als je al wel wat technische kennis hebt, maar het is weggezakt of je hebt een nieuwe camera en komt er daar nog niet lekker uit, dan is deze cursus een slimme keuze.

Hoe geven wij de cursus

Duidelijke theorie
Wij leggen de theorie duidelijk uit en gebruiken heldere voorbeelden. Je krijgt ook na elke les de presentatie thuisgestuurd, zodat je het nog eens rustig na kunt lezen.

Opdrachten in de les
Tijdens de lessen wisselen we theorie af met praktijk. We leggen een concept uit en hebben hier vervolgens gerichte opdrachten bij. Zo komt de lesstof beter binnen en kunnen we je direct verder helpen als je ergens tegenaan loopt.

Opdrachten na elke les
Na de les krijg je een opdracht mee om een specifiek soort foto te maken. Dit heeft te maken met de lesstof die we behandeld hebben. Bij de volgende les bespreken we de foto's die iedereen heeft gemaakt. Onze cursisten geven aan dat ze het bespreken van elkaars foto's ontzettend leuk en leerzaam vinden: je krijgt feedback op je eigen foto, maar je leert ook om kritisch te kijken naar elkaars foto's. Wanneer vind je een foto mooi en wanneer niet? Na een aantal fotobesprekingen merk je dat je hier grote sprongen in maakt!

Leuk!
Een cursus moet in de eerste plaats natuurlijk leerzaam zijn, maar wij vinden dat fotografie ook leuk moet zijn. We doen ons best voor een prettige sfeer in de cursus. We geven natuurlijk wel feedback, maar we houden het altijd vriendelijk en opbouwend.

Docenten
Je krijgt les van één van onze 3 docenten: Hubaer Kusters, Sid Pluijm en Rutger van Loo. Zij hebben niet alleen ruime ervaring in de fotografie, maar ook als cursusleider. Ze weten wat het inhoudt om iets uit te leggen zodat jij het snapt en helpen je goed op weg!


Locatie, data en tijden

Locatie
We gebruiken een prettige cursuslocatie aan de rand van Wijchen, net buiten Nijmegen. Het adres is Edisonstraat 31 in Wijchen. We zijn goed te bereiken met de auto (gratis parkeren) maar ook met de fiets of het OV. De cursusruimte is op de eerste verdieping en het pand heeft helaas geen lift. Daarmee is de cursus dus niet rolstoeltoegankelijk.

Data en tijden
De lessen duren 1.5 uur per keer (kan uitlopen tot maximaal 2 uur). We geven de cursus vaak op een doordeweekse avond van 19:30 - 21:00 of op zaterdagochtend van 9:30 - 11:00.


Corona-melding: vanaf 1 juni 2020 mogen wij weer cursussen geven. We hebben enkele maatregelen getroffen voor jullie en onze eigen veiligheid:

 • Alle stoelen staan op 1.5 meter afstand van elkaar (als je met 2 personen uit 1 huishouden komt, is het mogelijk om dichterbij elkaar te zitten. Dit is vooral handig als jullie samen met één camera meedoen)
 • We werken met groepen van maximaal 9 personen en 1 docent
 • We hebben in totaal 3 docenten. Als de docent klachten heeft van neusverkoudheid of koorts, zal een andere docent invallen
 • Wij verzoeken met klem alle cursisten om niet te komen als ze op de dag van de cursus klachten hebben van neusverkoudheid of koorts. Uiteraard kan een gemiste les altijd kosteloos ingehaald worden bij een volgende cursus
 • Wij gebruiken creatieve oplossingen om te zorgen dat je jouw camera volledig leert kennen, zonder dat wij over je schouder mee kunnen kijken
 • Maar ondanks alle extra maatregelen, blijft het gewoon een hele leerzame cursus met een gezellige en ontspannen sfeer!
Specificaties
Merk Foto Verweij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fotocursus deel 2: Techniek | 3 lessen
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!